Blog: Schimmelnagels

 In Geen categorie

Last van schimmelnagels?

Schimmelnagels zijn een vervelend en ontsierend probleem. Gelukkig is het medisch gezien geen gevaarlijk probleem, maar je kunt er wel flink last van hebben! Vaak worden de teennagels aangetast, maar ook de vingernagels kunnen er last van krijgen. Het ontstaat door een schimmel die de nagel binnendringt. Bij een gezonde nagel heb je weinig kans de schimmel je nagel infecteert, maar als de nagel iets beschadigd is of broos is kan deze makkelijk binnendringen. De schimmel vestigt zich dan in je nagel en verspreid zich. Hierdoor kan er verkleuring ontstaan en wordt het nageloppervlak aangetast.

Als je er geen last van heb en je er niet aan stoort hoef je er niets aan te doen. Gelukkig zijn er ook verschillende mogelijkheden als je je er wel aan stoort. Een behandeling die wij nu richting de zomer veel uitvoeren is de laserbehandeling tegen schimmelnagels. Het doel van de laserbehandeling is het verhitten van het oppervlak en het nagelbed, waardoor de schimmeldraden kapot gaan.

Gemiddeld zijn er 4 behandelingen nodig. We zien bij ongeveer 70% een mooi resultaat. Helaas bestaat de kans dat de behandeling niet aanslaat altijd. Een oorzaak hiervan kan zijn dat het geen schimmel is, maar een gist. Dit kun je vaak uitsluiten met een kweek bij de huisarts.

De behandeling zelf gaat vrij snel. We behandelen alle nagels die aangedaan zijn, soms is het ook nodig om de naast gelegen nagel te behandelen om (her)besmetting te voorkomen. Er worden enkele flitsen op de nagel gegeven en het gebied erom heen. Doordat het goed warm moet worden kan dit best vervelend aanvoelen. Gelukkig trekt het warme gevoel snel weg.

Wij bieden deze behandeling op beide locaties aan! In Hillegom behandelen we met de VPL laser, waarbij we elke 4 weken behandelen. In Voorhout behandelen we met de Fotona Nd:YAG laser, waarbij elke week behandeld wordt. We starten vaak met 4 behandelingen, waarna de nagel de tijd nodig heeft om uit te groeien. Als aanvulling en ondersteuning hebben wij ook een thuisbeleid opgesteld. Als je je hieraan houdt heeft de behandeling meer kans van slagen!

Wil je hiervoor een intake inplannen? Klik dan hier.

 

 

Recente berichten
0
Foto van de FotonaFoto laserpeel
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?