De endermologie behandeling is gebaseerd op een diepe, mechanische bindweefselmassage die voor een sterke verbetering van de stofwisseling en bloedcirculatie zorgt. Bij deze methode worden huid, onderhuid en onderhuids bindweefsel behandeld met een apparaat, de LPG. De mechanische stimulatie van cellen, endermologie genoemd, maakt het mogelijk de huid opnieuw te activeren op een natuurlijke en pijnloze manier. Het kan worden ingezet voor zowel medisch als esthetisch gebruik.

De indicaties voor medische behandelingen zijn:

  • Littekens na brandwonden
  • Hypertrofische- en atrofische littekens
  • Fibrose
  • Bestraalde huid
  • Lymfoedeem
  • Lipoedeem
  • Sclerodermie
  • Voor- en nabehandeling van chirurgische ingrepen (liposuctie)

Doel

De behandeling bevordert de doorbloeding van de huid, stimuleert de afvoer van lymfevocht en vetcellen en verzacht verhard (litteken)weefsel.

 Voorafgaand aan de behandeling

Er zal altijd eersteen uitgebreide intake plaatsvinden, tijdens deze intake wordt gekeken naar het behandelgebied en zal deze beoordeeld worden. Er zal een behandelplan worden opgesteld met daarin de te verwachten resultaten en behandel doelen beschreven.

De behandeling

Tijdens de behandeling wordt een ‘bodysuit’ gedragen. Hierdoor glijden de cilinders beter over het lichaam en wordt de huid beschermd. De behandeling duurt meestal rond de 30 minuten. De cilinders van het apparaat pakken een huidplooi op en rollen deze in langzame en regelmatige bewegingen af. Bij patiënten met lymf- of lipoedeem kan deze behandeling wat gevoeliger zijn.

 Na de behandeling

Na de behandeling blijft je huid nog 1 à 2 dagen doorwerken. Het verdrijven van overtollig vocht is hierbij duidelijk merkbaar. Je ledematen voelen minder zwaar en je voelt je vitaler in je hele lichaam.

 

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?