Wat zijn Schimmelnagels?

Schimmelnagels, in de volksmond ook wel kalknagels, kunnen ontzettend vervelend zijn. Ze komen vooral voor aan de voetnagels maar kunnen ook in de vingernagels ontstaan.  Dit hoeft niks met je geslacht, leeftijd of hygiëne te maken te hebben! Iedereen kan deze schimmel oplopen.

De diagnose wordt vaak met het blote oog gesteld. Vaak begint de schimmel aan het uiteinde van de nagel waar hij de nagel binnen is gekomen en verspreid hij zich over de nagel. Dit ziet er uit als een gelige en soms bruinige verkleuring. In sommige gevallen is er aanvullend onderzoek nodig en/of gewenst. Dit kan doormiddel van een KOH-preparaat of een kweek. Er wordt dan een stukje van de nagel afgeknipt en opgestuurd voor onderzoek. Wanneer deze positief is gaat het inderdaad om schimmel. In de kweek kan worden vastgesteld om welke schimmel(s) het gaat en of er gisten in de nagel zit.

Wanneer je een infectie hebt in de nagel leeft de schimmel in het nagelbed. Hij leeft het liefst in een warme en vochtige omgeving, zoals schoenen. Het is ontzettend lastig om van de schimmel af te komen. Heel veel middeltjes komen niet diep genoeg en daardoor niet bij de schimmel. Of ze verfraaien de nagel alleen een beetje, terwijl de schimmel op zijn plek blijft. De schimmel veroorzaakt  meestal geen pijn of jeuk, maar de nagels gaan er vergeeld uit zien en worden dik en broos. Hierdoor infecteer je gemakkelijk nog meer nagels of die van anderen!

Schimmelnagels kunnen behandeld worden. Zowel de lasertherapie als het thuisbeleid zijn hierbij belangrijk.

Ultra VPL plus lasertherapie

Met de hitte van de Ultra VPL Plus lasertherapie bij schimmelnagelswordt de schimmel in het nagelbed stuk gemaakt zodat de schimmel niet meer kan groeien.

Fotona SP Dynamis lasertherapie

Door middel van de Nd:YAG 1064 nm golflengte kunnen schimmelnagels behandeld worden. Het doel is het verwarmen van de schimmeldraden en ze hiermee kapot te maken. Er wordt altijd gestart met 4 behandelingen, waarbij er elke week een behandeling plaats vindt. Daarna moet de nagel uitgroeien om het resultaat te kunnen beoordelen.

Thuisbeleid

Thuis moet de schimmel ook aangepakt en er zijn verschillende zaken waar op gelet moet worden.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?