Doel SkinPen behandeling

Bij littekens is het doel vaak als volgt:

  • Aanmaak collageen en elastine
  • Verbetering structuur
  • Minder opvallend maken

Door kleine gaatjes te maken in de huid wordt de huid “gefopt” dat hij kapot is. In werkelijkheid zijn de gaatjes heel snel weer dicht maar wordt de huid wel gestimuleerd om meer collageen en elastine aan te maken waardoor bovenstaande doelen behaald kunnen worden met de SkinPen behandeling. Afhankelijk van het soort litteken kan het resultaat verschillen.

We kunnen al direct na de wondsluiting starten met de SkinPen behandeling. Zo kunnen we meteen het litteken aanpakken.

Foto van de SkinPen

Voorafgaand aan de SkinPen behandeling

Wanneer de huid gevoelig is voor de aanmaak van pigment is het verstandig om een pigment remmend product te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat het litteken minimaal 2 maanden genezen is en niet fel rood/roze ziet.

De SkinPen behandeling

Tijdens de behandeling wordt de huid schoongemaakt van vuil. De steriele naaldjes worden slechts één behandeling gebruikt. Daarna wordt de huid ontsmet met 70% alcohol en kan de SkinPen behandeling beginnen. Als tussenstof wordt de Lift HG van SkinPen gebruikt.

De naalddiepte verschilt van 0,25 mm tot 2,5 mm diep. Dit kan per gebied ingesteld worden rekening houdend met de huid, het huidgebied en het gewenste resultaat. Op littekens wordt vaak zeer diep behandeld, omdat de naaldjes door het littekensweefsel moeten gaan. De behandeling kan als gevoelig of pijnlijk ervaren worden. Het voelt soms schurend, branderig en vaak warm aan.

Na de SkinPen behandeling

De huid zal rood zijn en warm aanvoelen. Dit kan enkele uren tot een dag aanhouden. Het is niet verstandig om producten met alcohol of parfum te gebruiken voor de komende 48 uur. Ook wordt afgeraden om binnen 48 uur naar een sauna te gaan, intensief te sporten of naar het zwembad te gaan.

Het resultaat van de SkinPen is pas na 6 maanden na de laatste behandeling echt zichtbaar, omdat de behandeling lang doorwerkt in de huid. De behandeling wordt in kuren van 3 of 6 keer uitgevoerd met een interval van 4 weken.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?