Doel Ultra Vpl Plus lasertherapie

Acne kan op een effectieve manier worden behandeld met blauw licht. Met deze vorm van lichttherapie kunnen zelfs nieuwe uitbraken worden voorkomen.

Tijdens de stofwisseling van de P-acnés worden porphyrines geproduceerd. Deze porphyrines zijn zeer lichtgevoelig en vertonen een grote absorptie van licht met een golflengte van 414 nanometer (blauw licht). Belichting van acné met blauw licht leidt tot foto-excitatie van de porphyrines. De porphyrines geven de opgenomen energie door aan zuurstofmoleculen in de omgeving. De zuurstofmoleculen worden in singletzuurstof en peroxide. Deze singletzuurstof en peroxide vernietigen de P-acnés. Met andere woorden: de P-acnés bacterie wordt door zelfgeproduceerde stoffen vernietigd wanneer deze worden belicht met blauw licht van 414 nm.

Om een goed resultaat te bereiken zijn er meerdere behandelingen nodig, die wekelijks moeten worden uitgevoerd.

Voorafgaand aan de laserbehandeling

Voorafgaand aan de eerste behandeling mag u minimaal 4 weken niet in de zon of onder de zonnebank zijn geweest. Minimaal 1 week voor de behandeling mag u geen bruin-zonder-zon product gebruiken.

De behandeling

Tijdens de behandeling worden ten alle tijden laserbrillen gedragen ter bescherming van de ogen. De huid wordt ontsmet met huidalcohol, wanneer er haargroei in het behandelgebied aanwezig is worden deze weggeschoren met een wegwerp scheermesje. Wanneer het gebied haarvrij en ontsmet is word er een contactgel aangebracht. Deze gel voorkomt verbranding van de huid. De huidtherapeut stelt de laser in aan de hand van jouw huid.

De laserkop wordt op de huid geplaatst en er worden 1 of 2 flitsen gegeven, dit kan even gevoelig en warm aanvoelen, deze warmte zal vanzelf weer uit de huid trekken.

Na de behandeling

Na de laserbehandeling kan de huid rood zijn. Dit kan enkele uren en zelfs tot de volgende dag aanhouden. Bij een huid die nog niet eerder behandeld is kan het zo zijn dat de acne eerst lijkt te verergeren. Dit is alleen bij de eerste behandelingen zo. Het is belangrijk om thuis de huid goed te verzorgen met de juiste producten om nieuwe verstoppingen zoveel mogelijk te voorkomen.

Productadvies

Het is van belang ook thuis met de juiste producten aan de gang te gaan. Jouw huidtherapeut zal aan de hand van jouw hand hier een productadvies voor opstellen.

Soms worden acnebehandelingen (deels) vergoed door de zorgverzekeraar.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?