Doel Chemische Peeling

Bij acne is het doel van de chemische peeling als volgt:

 • Verminderen talg(productie)
 • Oplichten van rode/bruine vlekjes
 • Verfijnen poriestructuur
 • Verbeteren huidstructuur (met bijvoorbeeld littekens)

De zuren in de behandeling kunnen per keer verschillen. De huidtherapeut kiest de best passende ingrediënten die het bovenstaande op verschillende manieren bewerkstelligen. De peeling werkt diep in de huidlagen om voor verandering te zorgen.

Voorafgaand aan de chemische peeling

Voorbereiding en opbouw is ontzettend belangrijk bij een chemische peeling. Het is een stevige behandeling voor de huid en daarom moet hij goed ondersteund worden. Zo kan de huid wennen aan de zuren en bouwen we de weerstand van de huid op.

We hebben bij Derm Medic 4 voorwaarden:

 • Gebruik van een afschilferend product (zoals een zuur of retinol) voor minimaal 3 weken
 • Gebruik van zonnebrandcrème met minimaal factor 30 voor, tijdens en na de peeling
 • Gebruik van een pigment remmend product minimaal 3 weken voor en tijdens de behandeling (voor mensen die gevoelig zijn voor de aanmaak van pigment en boven huidtype 3)
 • Een milde CCT peeling of 2 tot 4 weken thuisgebruik van het Gly-C serum van Tebiskin

Cosmetica komt in veel soorten en maten voor. Tijdens een intakegesprek bespreekt de huidtherapeut of de chemische peeling een geschikte behandeling is en welke producten gebruikt kunnen worden bij het huidtype. Bij acne zijn dit vaak producten uit de ICE-lijn van Lira of van Tebiskin.

Naast de 3 weken thuis voorbereiding wordt de huid op nog 1 manier voorbereid. Dit kan in de praktijk; in de eerste week vindt dan een CCT behandeling plaats (een zeer milde peeling). Het is ook mogelijk om thuis 2 of 4 weken lang het Gly-C serum van Tebiskin te gebruiken.

De chemische peeling

Tijdens de behandeling wordt de huid schoongemaakt van vuil en make-up. Indien nodig wordt er eerst een dieptereiniging gedaan. Daarna start de peeling. Afhankelijk van het soort peeling wordt deze aangebracht met een gaasje of met een kwast. De peeling kan prikkelend, warm en soms branderig aanvoelen. De huidtherapeut zal telkens goed aangeven wat u kunt verwachten.

Na de chemische peeling wordt de huid gekalmeerd en verzorgd. Tevens wordt een goede zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 aangebracht.

De chemische peeling wordt (na de CCT peeling of het serum van Tebiskin) 3 keer uitgevoerd om de 2-4 weken. Hoe meer behandelingen volgen, hoe sterker de peeling kan worden ingezet. Na deze kuur zullen de huidklachten aanzienlijk verminderd zijn. Het is mogelijk een peelingkuur elke 3 maanden opnieuw uit te voeren, indien nodig en gewenst.

Na de chemische peeling

De huid zal rood en warm aanvoelen. Dit kan enkele uren tot een dag aanhouden. Het wordt daarom afgeraden om de 1e 48 uur na de behandeling te gaan sporten, naar een sauna of naar een zwembad te gaan. Het is belangrijk om niet aan te huid te plukken of ruw te doen met de huid. Tevens is het verstandig om niet onder de zonnebank te gaan en fel zonlicht te vermijden.

Na enkele dagen kunnen schilfertjes optreden. Dit begint vaak rond de mond en kan enkele dagen tot 1 week aanhouden. Dit is heel normaal. Het is belangrijk dat er niet aan de velletjes getrokken wordt en de huid goed beschermt wordt met een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30.

Soorten peelings

CCT peeling

Clinical Conditioning Treatments (CCT) zijn ontworpen om de huid te verlichten, te versterken, te verlevendigen en te hydrateren. Deze behandelingen zijn geschikt voor alle huidtypen die hersteld, gerepareerd en vernieuwd moeten worden. Ze kunnen het hele jaar door uitgevoerd worden en bij Derm Medic zetten we ze in ter voorbereiding van een peelingkuur of bij rosacea. Het wordt tevens gebruikt om de huid een oppepper te geven.

Pumpkin Plus

De Pumpkin Plus Solution werkt onder andere op basis van pompoen enzymen. Deze enzymen zorgen voor een exfoliatie van de dode cellen in de opperhuid. Tevens werkt het als één van de krachtigste antioxidanten die schadelijke stoffen aanpakt. De Alpha Hydroxy zuren en Beta Hydroxy zuren stimuleren de celdeling waardoor het huidoppervlak frisser, gladder en egaler wordt.

De Pumpkin Plus Solution is geschikt voor alle huidtypen en kan ingezet worden bij:

 • Huidveroudering
 • Acne
 • Pigmentatie

Lactic Clear Definer

De Lactic Clear Definer werkt op basis van melkzuur. Melkzuur heeft een oplichtende eigenschap en is ideaal om pigment problemen te behandelen of de huid op te frissen. De ondersteunende zuren hebben ieder een specifieke werking op de pigmentatie. De stamcellen zorgen ervoor dat de huid niet geïrriteerd raakt. Deze peeling is dan ook uitermate geschikt voor donkere huidtypen.

De Lactic Clear Definer is geschikt voor alle huidtypen en kan ingezet worden bij:

 • Pigmentstoornissen
 • Gevoelige huid

Sal Pulp Peeling
Salicylzuur is een Beta Hydroxy acid die keratolytisch werkt op het huidoppervlak. Tevens draagt het bij aan een betere opname van ingrediënten. De toegevoegde pulp extracten zorgen voor extra antioxidanten werking. Deze peeling is geschikt voor elk huidtype. Tevens zeer geschikt voor een vette, ontstoken acne huid door de talg oplossende werking van salicylzuur.

Indicaties:

 • Geschikt voor elk huidtype
 • Vette huiden
 • Acne

Hydroxy 30 Glycolzuur Peeling
Deze peeling, met het Alpha Hydroxy glycolzuur, heeft een diepe penetratie door de kleine moleculaire structuur. Dit zuur stimuleert de celdeling, zorgt voor dermale hydratatie, pakt zonbeschadiging aan, werkt comedonen naar buiten en verbetert de teint. Kortom, een peeling die door zijn brede werking een voordeel biedt voor ieder huidtype.

Indicatie:

 • Huidveroudering
 • Acne
 • Pigmentstoornissen

Mineral Jessner Rebuilder

Deze peeling is uitermate geschikt voor milde tot zeer ernstige acne door de verschillende zuren die stuk voor stuk een positief effect hebben op de ontstekingen. Daarnaast heeft deze peeling effect op pigmentatie problemen of is het inzetbaar als een vernieuwende verfrissende behandeling voor elk huidtype. Dit type peeling verbetert de algehele kwaliteit van de huid en is geschikt voor donkere huidtypes.

De Mineral Jessener Rebuilder kan worden ingezet bij:

 • Alle vormen van acne
 • Huidveroudering
 • Pigmentstoornissen

Mineral TCA Rebuilder

Trichlorazijnzuur (TCA) is een organisch zuur. Deze stof ontdoet de natuurlijke cel eiwitten van hun wateromhulsel, waardoor de bovenste huidlaag opdroogt en afgestoten wordt. Deze peeling is geschikt voor elk huidtype en zeer geschikt om het huidoppervlak te egaliseren. Nadat de huid hersteld is, ziet ze er aanmerkelijk gladder, zachter en frisser uit.

De Mineral TCA Rebuilder kan worden ingezet bij:

 • (acne) littekens
 • Huidveroudering
 • Pigmentstoornissen
 • Grove poriën

 Peelingkuur

Om een optimaal resultaat te kunnen bereiken raden wij aan om een peelingkuur van 3 peelings te ondergaan om de 2-4 weken. Hier is de volgende voorbereiding voor nodig:

Ingrediënten Lira Clinical

De peelings van Lira Clinical zijn voorzien van de meest geavanceerde technologieën:

 • plant stamcellen – verhogen energie level van de huid, zodat er beter en sneller herstel plaats kan vinden.
 • Polypeptiden – stimuleren het herstelproces van dermaal collageen en elastine. Daarnaast hebben peptiden een verstrakkend effect op de huid.
 • Mineralen – zijn natuurlijke helende componenten en de ideale ingrediënten geleider voor huidverzorging.
 • Antioxidanten – Als antioxidanten op de huid worden aangebracht, verminderen ze ontstekingen en zorgen ze voor een tot op zekere hoogte bescherming van de huid tegen beschadigingen.

Door deze unieke combinatie van verschillende ingrediënten, met elk hun eigen karakteristieke eigenschappen staan de peelings garant voor meer resultaat en de huidproblemen kunnen effectief en efficiënt worden aangepakt.

Derm Medic werkt met kwalitatief hoogstaande huidverzorgingsproducten, waardoor de verzorging op een hoger en professionelere manier kan worden gegeven. De producten doen hun werking zoals beschreven en beloofd.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?