Doel Chemische Peeling

Bij acne is het doel van de chemische peeling als volgt:

  • Verminderen talg(productie)
  • Oplichten van rode/bruine vlekjes
  • Verfijnen poriestructuur
  • Verbeteren huidstructuur (met bijvoorbeeld littekens)

De zuren in de behandeling kunnen per keer verschillen. De huidtherapeut kiest de best passende ingrediënten die het bovenstaande op verschillende manieren bewerkstelligen. De peeling werkt diep in de huidlagen om voor verandering te zorgen.

Voorafgaand aan de chemische peeling

Voorbereiding en opbouw is ontzettend belangrijk bij een chemische peeling. Het is een stevige behandeling voor de huid en daarom moet hij goed ondersteund worden. Zo kan de huid wennen aan de zuren en bouwen we de weerstand van de huid op.

Daarom starten we vaak met een milde peeling om je huid voor te bereiden op de sterkere peelings. Het is tevens ook van belang om voor, tijdens en na het peelingtraject een goede zonverzorging te gebruiken.

Ondersteunde producten tijdens het behandeltraject zijn erg belangrijk. Jouw huidtherapeut zal voor jou een advies opstellen met producten die geschikt zijn voor jouw huid.

De chemische peeling

Tijdens de behandeling wordt de huid schoongemaakt van vuil en make-up. Indien nodig wordt er eerst een dieptereiniging gedaan. Daarna start de peeling. Afhankelijk van het soort peeling wordt deze aangebracht met een gaasje of met een kwast. De peeling kan prikkelend, warm en soms branderig aanvoelen. De huidtherapeut zal telkens goed aangeven wat u kunt verwachten.

Na de chemische peeling wordt de huid gekalmeerd en verzorgd. Tevens wordt een goede zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 aangebracht.

De chemische peeling kan om de 2-4 weken worden uitgevoerd. Jouw huidtherapeut bepaalt welk interval voor jouw huid geschikt is en kan een schatting maken hoeveel peelings er nodig zijn.

Na de chemische peeling

De huid zal rood en warm aanvoelen. Dit kan enkele uren tot een dag aanhouden. Het wordt daarom afgeraden om de 1e 48 uur na de behandeling te gaan sporten, naar een sauna of naar een zwembad te gaan. Het is belangrijk om niet aan te huid te plukken of ruw te doen met de huid. Tevens is het verstandig om niet onder de zonnebank te gaan en fel zonlicht te vermijden.

Na enkele dagen kunnen schilfertjes optreden. Dit begint vaak rond de mond en kan enkele dagen tot 1 week aanhouden. Dit is heel normaal. Het is belangrijk dat er niet aan de velletjes getrokken wordt en de huid goed beschermt wordt met een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30.

Soorten peelings

Er zijn verschillende soorten peelings voor verschillende doeleinden. Zo hebben wij peelings voor acne, pigment, huidveroudering en grove huidstructuur. Jouw huidtherapeut bepaalt per keer welke peeling op dat moment geschikt is voor jouw huid. Er worden vaak meerdere peelings geadviseerd om in een kuur te kunnen werken.

Ook adviseert jouw huidtherapeut de peelings in combinatie met producten thuis, om een zo optimaal mogelijk effect te behalen.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?