Doel chemische peeling

Bij Derm Medic Huidkliniek werken we met verschillende soorten chemische peelings. We kunnen ze voor verschillende indicaties inzetten, bijvoorbeeld acne, pigment of huidveroudering. Een peeling is een samenstelling van zuren die voor verschillende resultaten in de huid kan zorgen.

Voor huidverbetering kan een chemische peeling een mooie behandeling zijn. Een peeling kan zorgen voor het verfijnen van de poriestructuur, verbeteren huidstructuur, verminderen fijne lijntjes, oplichten van het pigment en acne verminderen.

De zuren in de behandeling kunnen per keer verschillen. De huidtherapeut kiest de best passende ingrediënten die bovenstaande op verschillende manieren bewerkstelligen. De peeling werkt diep in de huidlagen om voor verandering te zorgen.

Voorafgaand aan de chemische peeling

Voorbereiding en opbouw is belangrijk bij een chemische peeling. Het is een intensieve behandeling voor de huid en daarom dient de behandeling in intensiteit worden opgebouwd. Zo kan de huid wennen aan de zuren en bouwen we de weerstand van de huid op. Daarom starten we vaak met een milde peeling om je huid voor te bereiden op de sterkere peelings. Het is tevens ook van belang om voor, tijdens en na het peelingtraject een goede zonverzorging te gebruiken. Ondersteunde producten tijdens het behandeltraject zijn erg belangrijk. Jouw huidtherapeut zal voor jou een advies opstellen met producten die geschikt zijn voor jouw huid.

De chemische peeling

Tijdens de behandeling wordt de huid schoongemaakt van vuil en make-up. Indien nodig wordt er eerst een dieptereiniging gedaan, waarbij onzuiverheden en ontstekingen worden verwijderd. Daarna kunnen we starten met de peeling. Afhankelijk van de peeling wordt deze aangebracht met een gaasje of met een kwast. De peeling kan prikkelend, warm en  branderig aanvoelen. De huidtherapeut zal aangeven wat je kunt verwachten.

Na de chemische peeling wordt de huid gekalmeerd en verzorgd. Tevens wordt een zonbescherming aangebracht.

De chemische peeling kan om de 2-4 weken worden uitgevoerd. Jouw huidtherapeut bepaalt welk interval voor jouw huid geschikt is en kan een schatting maken hoeveel peelings er nodig zijn.

Na de chemische peeling

De huid zal rood en warm aanvoelen. Dit kan enkele uren tot een dag aanhouden. Het wordt daarom afgeraden om de eerste 48 uur na de behandeling te gaan sporten, naar een sauna of naar een zwembad te gaan. Na enkele dagen kan de huid gaan schilferen en vervellen. Het is belangrijk om niet aan de schilfers te trekken, ga voorzichtig met de huid om. Let daarnaast in de week na de behandeling extra op met zonlicht, bescherm je huid met een juiste zonbescherming.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?