Doel behandeling

Pigmentvlekken met een scherpe rand zijn vaak het best te behandelen met lasertherapie. Om de huid volledig te egaliseren is het daarna mogelijk, of als 1e behandeling, om voor een chemische peelingkuur te kiezen. Bij pigmentbehandeling is het doel van de chemische peeling vaak als volgt:

  • Oplichten donker pigment
  • Egaliseren huid
  • Uitstraling verfrissen
  • Huidconditie verbeteren

Voorafgaand aan de behandeling

Voorbereiding en opbouw is ontzettend belangrijk bij een chemische peeling. Het is een stevige behandeling voor de huid en daarom moet hij goed ondersteund worden. Zo kan de huid wennen aan de zuren en bouwen we de weerstand van de huid op.

We hebben bij Derm Medic 4 voorwaarden:

  • Gebruik van een afschilferend product (zoals een zuur of retinol) voor minimaal 3 weken
  • Gebruik van zonnebrandcrème met minimaal factor 30 voor, tijdens en na de peeling
  • Gebruik van een pigment remmend product minimaal 3 weken voor en tijdens de behandeling (zeer belangrijk bij de behandeling van pigment)
  • Een milde CCT peeling of 2 tot 4 weken thuisgebruik van het Gly-C serum van Tebiskin

Cosmetica komt in veel soorten en maten. Tijdens een intakegesprek bespreekt de huidtherapeut of de chemische peeling een geschikte behandeling is en welke producten gebruikt kunnen worden bij het huidtype. Bij pigmentstoornissen zijn dit vaak de producten van Lira en Tebiskin.

Naast de 3 weken thuis voorbereiding, wordt de huid op nog 1 manier voorbereid. Dit kan in de praktijk. In de eerste week vindt dan een CCT behandeling plaats (een zeer milde peeling). Het is tevens mogelijk om thuis 2 of 4 weken lang het Gly-C serum van Tebiskin te gebruiken.

De behandeling

Tijdens de behandeling wordt de huid schoongemaakt van vuil en make-up. Daarna start de peeling. Afhankelijk van het soort peeling wordt hij aangebracht met een gaasje of met een kwast. De peeling kan prikkelend, warm en soms branderig aanvoelen. De huidtherapeut zal telkens goed aangeven wat u kunt verwachten.

Na de chemische peeling wordt de huid gekalmeerd en verzorgd. Tevens wordt een goede zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 aangebracht.

De chemische peeling wordt (na de CCT peeling of het serum van Tebiskin) 3 keer uitgevoerd om de 2-4 weken. Hoe meer behandelingen volgen, hoe sterker de peeling kan worden ingezet. Na deze kuur zullen de huidklachten aanzienlijk verminderd zijn. Het is mogelijk een peelingkuur van 3 behandelingen elke 3 maanden opnieuw uit te voeren, indien nodig en gewenst.

Na de behandeling

De huid zal rood en warm aanvoelen. Dit kan enkele uren tot 1 dag aanhouden. Het wordt daarom afgeraden om de 1e 48 uur na de behandeling te gaan sporten, naar een sauna of naar een zwembad te gaan. Het is belangrijk om niet aan te huid te plukken of ruw te doen met de huid. Ook is het verstandig om niet onder de zonnebank te gaan en fel zonlicht te vermijden.

Na enkele dagen kunnen schilfertjes optreden. Dit begint vaak rond de mond en kan enkele dagen tot 1 week aanhouden. Dit is heel normaal. Het is belangrijk dat er niet aan de velletjes getrokken wordt en de huid goed beschermd wordt met een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30.

Het pigment kan in de eerste instantie donkerder kleuren, omdat het naar de oppervlakte komt en zal daarna verminderen. Dit is een normale en gewenste reactie na een chemische peeling voor pigment.

Productadvies

Net na de peeling is het verstandig om milde producten te gebruiken. De Lira productlijn bevat producten die ervoor zorgen dat de mogelijke schilfering zo min mogelijk opvalt. Uw huidtherapeut zal u hier over informeren en adviseren. Het gebruik van een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 is noodzakelijk om complicaties zoals pigmentverschuiving en verbranding te voorkomen.

Een chemische peeling voor pigment valt in enkele gevallen onder de vergoeding voor camouflagetherapie. Kijk bij tarieven.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?