Doel behandeling

Pigmentvlekken met een scherpe rand zijn vaak het best te behandelen met lasertherapie. Om de huid volledig te egaliseren is het daarna mogelijk, of als 1e behandeling en onderhoud, om voor een chemische peeling te kiezen. Bij pigmentbehandeling is het doel van de chemische peeling vaak als volgt:

  • Oplichten donker pigment
  • Egaliseren huid
  • Uitstraling verfrissen
  • Huidconditie verbeteren

Voorafgaand aan de behandeling

Voorbereiding en opbouw is ontzettend belangrijk bij een chemische peeling. Het is een stevige behandeling voor de huid en daarom moet hij goed ondersteund worden. Zo kan de huid wennen aan de zuren en bouwen we de weerstand van de huid op.

Daarom starten we vaak met een milde peeling om je huid voor te bereiden op de sterkere peelings. Het is tevens ook van belang om voor, tijdens en na het peelingtraject een goede zonverzorging te gebruiken.

Ondersteunde producten tijdens het behandeltraject zijn erg belangrijk. Jouw huidtherapeut zal voor jou een advies opstellen met producten die geschikt zijn voor jouw huid.

De behandeling

Tijdens de behandeling wordt de huid schoongemaakt van vuil en make-up. Indien nodig wordt er eerst een dieptereiniging gedaan. Daarna start de peeling. Afhankelijk van het soort peeling wordt deze aangebracht met een gaasje of met een kwast. De peeling kan prikkelend, warm en soms branderig aanvoelen. De huidtherapeut zal telkens goed aangeven wat u kunt verwachten.

Na de chemische peeling wordt de huid gekalmeerd en verzorgd. Tevens wordt een goede zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 aangebracht.

De chemische peeling kan om de 2-4 weken worden uitgevoerd. Jouw huidtherapeut bepaalt welk interval voor jouw huid geschikt is en kan een schatting maken hoeveel peelings er nodig zijn.

Na de behandeling

De huid zal rood en warm aanvoelen. Dit kan enkele uren tot een dag aanhouden. Het wordt daarom afgeraden om de 1e 48 uur na de behandeling te gaan sporten, naar een sauna of naar een zwembad te gaan. Het is belangrijk om niet aan te huid te plukken of ruw te doen met de huid. Tevens is het verstandig om niet onder de zonnebank te gaan en fel zonlicht te vermijden.

Na enkele dagen kunnen schilfertjes optreden. Dit begint vaak rond de mond en kan enkele dagen tot 1 week aanhouden. Dit is heel normaal. Het is belangrijk dat er niet aan de velletjes getrokken wordt en de huid goed beschermt wordt met een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30.

Het pigment kan in de eerste instantie donkerder kleuren, omdat het naar de oppervlakte komt en zal daarna verminderen. Dit is een normale en gewenste reactie na een chemische peeling voor pigment.

Productadvies

Net na de peeling is het verstandig om milde producten te gebruiken. Uw huidtherapeut zal dit meenemen in het productadvies. Het is belangrijk om ook thuis met de juiste producten aan de slag te gaan.

Soms worden behandelingen voor pigment (deels) vergoed door de zorgverzekeraar.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?