Doel dieptereiniging

Het doel van de dieptereiniging is het verwijderen van verstoppingen zoals mee-eters (comedonen) en gerstekorrels zodat deze niet kunnen gaan ontsteken en voor verdere schade zorgen. Tevens kunnen ontstekingen worden leeggehaald, zodat deze sneller gaan genezen.

Voorafgaand aan de dieptereiniging

Voorafgaand aan een dieptereiniging is het belangrijk dat een intakegesprek heeft plaatsgevonden zodat de huidtherapeut weet welke producten thuis gebruikt worden en of er medicatie gebruikt wordt.

De dieptereiniging

Tijdens de dieptereiniging wordt de huid gereinigd met een reiniging die bij jouw huid past. Daarna begint het ledigen, het verwijderen van onzuiverheden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een steriele naald. Dit kan soms gevoelig zijn. Daarna wordt er een actief masker aangebracht aangepast op jouw huidtype. Er wordt afgesloten met een verzorgende en beschermde crème. Verder is het mogelijk dat we de huid camoufleren.

Na de dieptereiniging

Na de dieptereiniging kan de huid rood zijn. Dit kan enkele uren en zelfs tot de volgende dag aanhouden. Omdat we producten met actieve ingrediënten gebruiken, kan het zijn dat de huid de eerste dagen wat onrustig is. Dit trekt vanzelf bij. Het is belangrijk om thuis de huid goed te verzorgen om nieuwe onzuiverheden zoveel mogelijk te voorkomen. Naar wens kan de dieptereiniging worden uitgebreid met een chemische peeling.

Productadvies

Na de behandeling zal de huidtherapeut bespreken welke producten het beste voor de huid zijn. Het thuisgebruik van producten is van zeer toegevoegde waarde. Het houdt de huid schoon en ondersteunt in het voorkomen van onzuiverheden.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden acne behandelingen (deels).

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?