Doel behandeling

Bij rosacea is het doel van de chemische peeling vaak als volgt:

  • Huid kalmeren
  • Verminderen ontstekingen
  • Verminderen roodheid
  • Verbeteren huidstructuur

Welke peeling jouw huidtherapeut kiest kan per behandeling verschillen. Er wordt per behandelingen gekeken wat op dat moment het beste is voor jouw huid.

Voorafgaand aan de behandeling

Voorbereiding en opbouw is ontzettend belangrijk bij een chemische peeling. Het is een stevige behandeling voor de huid en daarom moet hij goed ondersteund worden. Zo kan de huid wennen aan de zuren en bouwen we de weerstand van de huid op.

Ondersteunde producten tijdens het behandeltraject zijn erg belangrijk. Jouw huidtherapeut zal voor jou een advies opstellen met producten die geschikt zijn voor jouw huid. Het is tevens ook van belang om voor, tijdens en na het peelingtraject een goede zonverzorging te gebruiken.

De behandeling

Tijdens de behandeling wordt de huid schoongemaakt van vuil en make-up. Indien nodig wordt er eerst een dieptereiniging gedaan. Daarna start de peeling. Afhankelijk van het soort peeling wordt hij aangebracht met een gaasje of met een kwast. De peeling kan prikkelend, warm en soms branderig aanvoelen. De huidtherapeut zal telkens goed aangeven wat u kunt verwachten.

Na de chemische peeling wordt de huid gekalmeerd en verzorgd. Tevens wordt een goede zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 aangebracht.

Na de behandeling

De huid zal rood en warm aanvoelen, dit kan enkele uren tot een dag aanhouden. Het wordt daarom afgeraden om de eerste 48 uur na de behandeling te gaan sporten, naar een sauna of naar een zwembad te gaan. Het is belangrijk om niet aan te huid te plukken of ruw te doen met de huid. Tegelijkertijd is het verstandig om niet onder de zonnebank te gaan en fel zonlicht te vermijden.

Na enkele dagen kunnen schilfertjes optreden. Dit begint vaak rond de mond en kan enkele dagen tot 1 week aanhouden. Dit is heel normaal. Het is belangrijk dat er niet aan de velletjes getrokken wordt en de huid goed beschermt wordt met een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30.

Productadvies

Net na de peeling is het verstandig om milde producten te gebruiken. Uw huidtherapeut zal dit meenemen in het productadvies. Het is belangrijk om ook thuis met de juiste producten aan de slag te gaan.

Soms worden behandelingen voor rosacea (deels) vergoed door de zorgverzekeraar.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?