Doel behandeling

Bij rosacea is het doel van de chemische peeling vaak als volgt:

  • Huid kalmeren
  • Verminderen ontstekingen
  • Verminderen roodheid
  • Verfraaien huidstructuur

De zuren in de behandeling kunnen per keer verschillen. Bij de behandeling van rosacea worden alleen de mildste peelings ingezet, de CCT behandelingen. De huidtherapeut kiest de best passende ingrediënten die bovenstaande op verschillende manieren bewerkstelligen. De peeling werkt diep in de huidlagen om voor verandering te zorgen.

Voorafgaand aan de behandeling

Voorbereiding en opbouw is ontzettend belangrijk bij een chemische peeling. Het is een stevige behandeling voor de huid en daarom moet hij goed ondersteund worden. Zo kan de huid wennen aan de zuren en bouwen we de weerstand van de huid op.

We hebben bij Derm Medic 3 voorwaarden:

  • Gebruik van een afschilferend product (zoals een zuur of retinol) voor minimaal 3 weken
  • Gebruik van zonnebrandcrème met minimaal factor 30 voor, tijdens en na de peeling
  • Gebruik van een pigment remmend product minimaal 3 weken voor en tijdens de behandeling (voor mensen die gevoelig zijn voor de aanmaak van pigment en boven huidtype 3)

Cosmetica komt in veel soorten en maten. Tijdens een intakegesprek bespreekt de huidtherapeut of de chemische peeling een geschikte behandeling is en welke producten gebruikt kunnen worden bij het huidtype. Bij acne zijn dit vaak producten van Lira, Tebiskin en vaak is Gladskin een goede aanvulling.

Na de voorbereiding wordt een serie van 3 chemische peelings gedaan welke goed aansluiten bij de wensen van een rosacea huid. Deze worden om de 2-4 weken uitgevoerd en het is mogelijk om de kuur vaker in het jaar te herhalen.

De behandeling

Tijdens de behandeling wordt de huid schoongemaakt van vuil en make-up. Indien nodig wordt er eerst een dieptereiniging gedaan. Daarna start de peeling. Afhankelijk van het soort peeling wordt hij aangebracht met een gaasje of met een kwast. De peeling kan prikkelend, warm en soms branderig aanvoelen. De huidtherapeut zal telkens goed aangeven wat u kunt verwachten.

Na de chemische peeling wordt de huid gekalmeerd en verzorgd. Tevens wordt een goede zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 aangebracht.

Na de behandeling

De huid zal rood en warm aanvoelen, dit kan enkele uren tot een dag aanhouden. Het wordt daarom afgeraden om de eerste 48 uur na de behandeling te gaan sporten, naar een sauna of naar een zwembad te gaan. Het is belangrijk om niet aan te huid te plukken of ruw te doen met de huid. Tegelijkertijd is het verstandig om niet onder de zonnebank te gaan en fel zonlicht te vermijden.

Na enkele dagen kunnen schilfertjes optreden. Dit begint vaak rond de mond en kan enkele dagen tot 1 week aanhouden. Dit is heel normaal. Het is belangrijk dat er niet aan de velletjes getrokken wordt en de huid goed beschermt wordt met een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30.

Productadvies

Net na de peeling is het verstandig om milde producten te gebruiken. De Lira productlijn bevat producten die ervoor zorgen dat de mogelijke schilfering zo min mogelijk opvalt. Uw huidtherapeut zal u hier over informeren en adviseren. Het gebruikt van een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 is noodzakelijk om complicaties zoals pigmentverschuiving en verbranding te voorkomen.

Een chemische peeling voor rosacea valt onder acnetherapie en kan vergoed worden. Kijk bij tarieven.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?