Het Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie van het VU medisch centrum behandelt patiënten met genderdysforie (transgenders). Transgenders voelen dat hun geboortegeslacht niet past bij het geslacht dat zij ervaren en (willen) uiten. Voordat de operatie voor geslachtverandering kan plaatsvinden moeten de gebieden definitief onthaard worden. Door onze jarenlange ervaring met ontharen hebben wij een samenwerkingsverband met het genderteam van het VUmc voor het ontharen van transgenders.

Wij werken op verwijzing van het genderteam van het VUmc. Met dit medisch centrum hebben we een contract omtrent de vergoeding voor het ontharen van het genitaal gebied.

De vergoeding voor het ontharen van het gezicht verloopt via de zorgverzekering. Deze vergoeding moet vooraf aangevraagd worden.

Man – naar – vrouw transgender

Bij de behandeling van een man-naar-vrouw transgender is het nodig dat de beharing van een gedeelte van de genitaliën voor de ingreep definitief verwijderd is. Het gaat om het gedeelte dat gebruikt wordt om vrouwelijke genitaliën te creëren, met name het gedeelte dat gebruikt wordt voor het construeren van een vagina.

Beharing die overblijft in de geconstrueerde vagina geeft later veel hinder. Na de operatie is de vagina echter niet meer bereikbaar voor laser- of elektrische epilatie. Daarom wordt het ontharen voor de operatie gedaan.

Vrouw – naar – man transgender

Bij de behandeling van een vrouw-naar-man transgender is het nodig de donorplaats, die gebruikt wordt om een penis en een urinebuis (urethra) te creëren, te ontharen voor de ingreep.

Meer informatie ga naar: https://www.vumc.nl/zorg/expertisecentra-en-specialismen/kennis-en-zorgcentrum-genderdysforie.htm

 

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?