Wat is rosacea?

Rosacea is een veelvoorkomende huidaandoening die wordt gekenmerkt door roodheid, ontsteking en soms zichtbare bloedvaten in het gezicht. Het treft vaak mensen tussen de 30 en 50 jaar, hoewel het op elke leeftijd kan voorkomen. De exacte oorzaak van rosacea is niet volledig begrepen, maar factoren zoals genetica, omgevingsinvloeden, blootstelling aan de zon en bepaalde voedingsmiddelen kunnen bijdragen aan het ontstaan ervan. Dit worden ook wel triggers genoemd. De triggers kunnen bij iedereen anders zijn.

Rosacea manifesteert zich vaak als roodheid in het gezicht, met name op de wangen, neus, kin en voorhoofd. Deze roodheid kan variëren van lichte tot intense tinten en kan gepaard gaan met zichtbare bloedvaten, vooral bij langdurige of onbehandelde gevallen van rosacea. Naast roodheid kunnen mensen met rosacea ook last hebben van acne-achtige puistjes en bultjes, die vaak worden verward met acne.

Hoewel rosacea niet volledig kan worden genezen, zijn er wel behandelingen beschikbaar om de symptomen te beheersen en de kwaliteit van leven van mensen met rosacea te verbeteren. Dit zijn  huidverzorgingsregimes en professionele behandelingen die specifiek zijn ontworpen om roodheid te verminderen en de huid te kalmeren.

Behandelmogelijkheden

Rosacea is een chronische huidaandoening die helaas niet te genezen is, maar gelukkig wel effectief behandeld kan worden. Verschillende behandelopties worden vaak gecombineerd om de symptomen van rosacea te verminderen en de huidconditie te verbeteren. Hieronder vind je een overzicht van enkele veelgebruikte behandelingen:

Dieptereiniging

Wanneer naast roodheid ook ontstekingen aanwezig zijn, is het belangrijk om de huid grondig te reinigen. Een dieptereiniging is een effectieve manier om overtollig talg, bacteriën en vuil te verwijderen, waardoor ontstekingen kunnen verminderen en de huid kalmeert.

Chemische peeling

Met een chemische peeling kan diep in de huidlagen worden gewerkt om de huid te verbeteren en te versterken. Dit is een uitstekende methode om rosacea te kalmeren en de huidstructuur te verbeteren, met name door het verminderen van roodheid en het verminderen van ontstekingen.

Ultra VPL plus lasertherapie

Bij rosacea zijn vaak veel roodheden aanwezig als gevolg van ontstekingen en vaatafwijkingen. Deze roodheden kunnen effectief worden behandeld met behulp van de Ultra VPL plus lasertherapie of de Fotona Nd:YAG laser. Deze techniek richt zich op het verwijderen van kleine bloedvaatjes, waardoor de roodheid vermindert en de huid een egaler uiterlijk krijgt.

Camouflagetherapie

Rosacea kan de huid er rood uit laten zien, en soms is het prettig om dit te camoufleren. Camouflagetherapie kan een nuttige aanvulling zijn op andere behandelingen en kan helpen om het zelfvertrouwen te vergroten door de roodheid tijdelijk te verbergen.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?