Wat is rosacea?

Rosacea is een aandoening van de huid die zich uit in roodheden, vaatjes en soms puistjes. De huid is vaak overgevoelig en wordt snel rood bij inspanning of door bepaald voedsel, zoals pittig eten, maar ook door alcohol . De huid kan er droog en geïrriteerd uit zien. We kunnen rosacea in verschillende stadia onder verdelen:

Stadium 1: Rode, blozende wangen die enkele uren kunnen aan houden. Vaak zijn op de wangen kleine vaatjes zichtbaar welke niet verdwijnen. Wanneer de gezichtshuid in aanraking komt met wind en kou of met het wassen van het gezicht kan er een prikkelende pijn optreden.

Stadium 2: Er kunnen rode bultjes (papels) en puistjes (pustels) op de huid ontstaan, met name op de wangen, kin en neus. Er worden geen bacteriën in aangetroffen, in tegenstelling tot gewone acne.

Stadium 3: De huid kan verdikken door een combinatie van processen. Er kunnen grotere pustels op de huid ontstaan en meer roodheid. Wanneer er een verdikking van de neus plaats vindt spreken we van Rhinophyma.

Behandelmogelijkheden

Rosacea is te behandelen maar nog niet te genezen. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden welke vaak gecombineerd worden. Klik op de behandeling voor meer informatie.

Dieptereiniging

Wanneer er naast roodheid ontstekingen aanwezig zijn is het raadzaam de huid goed schoon te maken. Dit wordt gedaan tijdens een dieptereiniging.

Chemische peeling

Met een chemische peeling kan er diep in de huidlagen gewerkt worden om de huid te verbeteren en te versterken. Dit is een goede manier om de rosacea rustig te maken en de huidstructuur te verbeteren.

Ultra VPL plus lasertherapie

Bij rosacea zijn door ontstekingen en aanleg vaak veel roodheden aanwezig. Dit zijn meestal vaatjes welke, mits de huid rustig is, kunnen worden behandeld met de Ultra VPL plus.

Camouflagetherapie

Rosacea kan de huid er rood uit laten zien en het kan soms prettig zijn om dit te camoufleren.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?