Doel littekenmassage

Littekens kunnen gaan trekken, vastzitten, irriteren of dik worden. Hierdoor wordt de beweging beperkt of ontstaat er pijn. Door middel van massage kan een litteken losser en soepeler worden. Door tijdens de massage het litteken te prikkelen worden alle huidlagen optimaal aan het werk gezet. De huid kan weer nieuwe cellen en collageen aanmaken, waardoor het litteken normaliseert. Het is belangrijk om u te realiseren dat littekenweefsel nooit volledig zal verdwijnen. Littekenmassage is erop gericht het litteken losser en meer op huidniveau te krijgen en minder opvallend te maken.

Voorafgaand aan de behandeling

Tijdens het eerste consult stellen wij een behandelplan op met daarin een schatting van het aantal behandelsessies, behandeling en evaluaties dat u nodig heeft.

In principe kunnen alle littekens in de praktijk vrijblijvend worden bekeken. Het liefst zien de huidtherapeuten een “vers” litteken omdat deze nog makkelijker kan worden gemanipuleerd dan een litteken wat al uitgerijpt is.

De behandeling

Met een opbouwende massagetechniek kan een verkleefd litteken worden losgemaakt van de onderhuid. Hierdoor verbeterd de doorbloeding en stofwisseling, met minder of geen klachten meer als resultaat. Door een verkleving op te heffen ontstaat op de plaats van het litteken ook meer bewegingsvrijheid.

Na de behandeling

Een goede wondverzorging helpt (afwijkende) littekensvorming voorkomen. Vraag bij grote of diepe wonden advies van een huidtherapeut of huisarts. Korstjes laat u het liefst met rust; krabben verstoort het genezingsproces. Als littekenmassage onderdeel uitmaakt van de behandeling, kan de huidtherapeut u leren hoe u het litteken thuis zelf kunt masseren.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?