Wat zijn pigmentstoornissen?

Pigmentstoornissen zijn een verstoring in het pigment. We kunnen deze onderscheiden in twee verschillende varianten:

Hyperpigmentatie

Bij deze variant is er een teveel aan pigment aanwezig en dit is zichtbaar als een donkere vlek. Bekende soorten zijn een melasma (zwangerschapsmasker) en ouderdomsvlekken (of levervlekken). Café au lait vlekken zijn al aanwezig vanaf de geboorte en zijn lichtbruin.

Hypopigmentatie

Bij deze variant is er juist een tekort aan pigment aanwezig. De bekendste soort is vitiligo, een huidaandoening waarbij steeds meer pigment uit de huid verdwijnt.

De meeste pigmentstoornissen zijn goedaardig. De enige variant waar men voor moet oppassen is de huidkanker variant melanoom.

Behandelmogelijkheden

Kunnen op verschillende manieren behandeld worden. Soms is er een uitgesproken voorkeur voor een behandeling, maar kunnen worden gecombineerd. Klik op onderstaande behandelingen voor meer informatie.

Ultra VPL plus lasertherapie

Pigmentbehandeling met de Ultra VPL plus is vooral heel goed voor pigmentvlekken met een scherpe begrenzing, zoals ouderdomsvlekken. Het kan tevens worden toegepast op meer uitgebreid pigment zoals een zwangerschapsmasker.

Chemische peeling

Met de chemische peelings van Lira kan het pigment in de huid worden opgelicht. De chemische peeling is tevens perfect voor onderhoud.

Microneedling

Met de SkinPen kan het pigment worden opgelicht en zonschade deels worden hersteld. Het is een mooie behandeling voor een betere kwaliteit van de huid.

Camouflagetherapie

Pigment is soms moeilijk te camoufleren. Bij Derm Medic werken we met goede producten van Dermacolor en Lycogel welke dekkend zijn en de huid niet verstoppen.

Kijk bij tarieven en vergoedingen. Alleen camouflagetherapie kan vergoed worden uit het aanvullende pakket. Bij enkele verzekeraars vallen andere behandeling voor pigment hier ook onder.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?