De endermologie behandeling is gebaseerd op een diepe, mechanische bindweefselmassage die voor een sterke verbetering van de stofwisseling en bloedcirculatie zorgt. Bij deze methode worden huid, onderhuid en onderhuids bindweefsel behandeld met een apparaat, de LPG. De mechanische stimulatie van cellen, endermologie genoemd, maakt het mogelijk de huid opnieuw te activeren op een natuurlijke en pijnloze manier. Het kan worden ingezet voor zowel medisch als esthetisch gebruik.

De indicaties voor esthetische behandelingen zijn:

  • Afslanken
  • Cellulitis
  • Huidverstevigen (dubbele kin, na zwangerschap of gewichtsafname)
  • Silhouet aflijnen (figuurcorrectie, love handles)

Ook voor het gezicht kan LPG endermologie ingezet worden. Dit kan zorgen voor een betere doorbloeding, afvoer van afvalstoffen, verstrakking en versteviging. Na een LPG gezicht behandeling kan er dan ook nog gekozen worden voor een vitamine C masker of PRX peeling. Deze worden dan intensiever door de betere doorbloeding.

 Doel

Endermologie inzetten bij een cosmetische indicatie is vooral om het metabolisme aan te pakken. De zuigende werking van het apparaat gecombineerd met de rolmassage zorgen ervoor dat de vetzuren uit de vetcellen vrijkomen. Hierdoor neemt het volume af en vindt er een beter doorbloeding plaats waardoor de zuren sneller kunnen worden afgevoerd.

 Voorafgaand aan de behandeling

Voorafgaand zal er een screening plaats vinden, hier wordt gekeken naar het behandelgebied en zal deze beoordeeld worden. Er zal een behandelplan worden opgesteld met daarin de te verwachten resultaten en behandel doelen. Er worden ook foto’s gemaakt, zodat er een duidelijke nulmeting is.

De behandeling

Tijdens de behandeling wordt een ‘bodysuit’ gedragen. Hierdoor glijden de cilinders beter over het lichaam en wordt de huid beschermd. De behandeltijd bij 1 zone duurt ongeveer 20 minuten (totale tijd 30 minuten), 35 minuten bij 2 zones (totale tijd 45 minuten) en 50 minuten bij 3 zones (totale tijd 60 minuten). De cilinders van het apparaat pakken een huidplooi op en rollen deze in langzame en regelmatige bewegingen af. Bij patiënten met lymf- of lipoedeem kan deze behandeling wat gevoeliger zijn.

 Na de behandeling

Na de eerste LPG behandeling is het resultaat al voelbaar. Ook na de behandeling blijft je huid nog 1 à 2 dagen doorwerken. Het verdrijven van overtollig vocht is hierbij duidelijk merkbaar. Je ledematen voelen minder zwaar en je voelt je vitaler in je hele lichaam. Na zes Endermologie behandelingen kun je het resultaat niet alleen voelen, maar ga je het ook duidelijk zien! Je ziet dat eventuele vetophopingen, verslappingen, striae of cellulite aanzienlijk zijn verminderd. Om hardnekkig vet blijvend te laten verminderen en de huid te verstevigen, is het nodig om minimaal één keer per maand terug te komen om het mooiste resultaat te behouden.

 Productadvies

Als ondersteuning en voor een optimaal resultaat adviseren wij de producten van Comfort Zone. Dit is een merk met producten die voor versteviging, extra doorbloeding en vetverbranding zorgen. Ze hebben twee verschillende lijnen; de Body Strategist lijn is geschikt voor iedereen. De Body Active lijn is speciaal in te zetten om tijdens en na het sporten voor extra stimulatie te zorgen.

 

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?