Voor een effectieve behandeling van (acne)littekens, anti-aging en pigment zetten we bij Derm Medic de SkinPen in. De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde medische micro-needling systeem ter wereld. Een SkinPen behandeling verstevigt de huid door het stimuleren van de fibroblasten die collageen en elastine aanmaken wat weer zorgt voor een mooie en gelijkmatige huidstructuur.

De SkinPen kan ook worden ingezet in combinatie met de producten van AQ Skin Solutions.

 

 

Vooraf aan de behandeling

Het is erg belangrijk om onderstaande adviezen goed na te leven voordat u komt voor de behandeling:

  • Stop 3 dagen voorafgaand aan de SkinPen behandeling het gebruik van huidverzorgingsproducten met actieve ingrediënten. Voorbeelden hiervan zijn retinol, arbutine, glycolzuur, salicylzuur en melkzuur. Uw behandelaar zal samen met u kijken welke producten u tijdig moet stoppen.
  • Houd er rekening mee dat u direct na de behandeling niet beschermd bent tegen de zon. U kunt een pet/ hoed en zonnebril dragen om uw gezicht te beschermen na de behandeling. Kom bij voorkeur met de auto naar de afspraak.
  • Zorg ervoor dat u geen (oog)make-up draagt als u naar de afspraak komt.

 

De SkinPen behandeling

Door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen worden er kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender.

De SkinPen behandeling gaat als volgt in zijn werk:

  1. Reiniging: Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid grondig gereinigd om te zorgen voor een schone huid.
  2. Tussenstof aanbrengen: Vervolgens wordt een dunne laag Skinfuse®Lift HG aangebracht om de huid te beschermen tegen schuren en wrijven tijdens de behandeling.
  3. De behandeling: Tijdens de behandeling voelt u een vibrerende prikkeling op de huid. De behandelaar gaat driemaal over hetzelfde gebied met zigzaggende en roterende bewegingen. De behandeling duurt gemiddeld 45 minuten.

 

Na de behandeling

Tot 24 uur na de behandeling ziet de huid er egaal rood uit en voelt warm en/of prikkelend aan. Dit trekt binnen een paar uur weg. In de 24 uur na de behandeling wordt de Skinfuse®LIFT HG meermaal daags aangebracht voor herstel van verloren vocht. De huid mag in deze 24 uur niet nat worden.

Vanaf 24 uur na de behandeling mag de Skinfuse® RESCUE crème naar behoefte aangebracht worden. Deze crème helpt de huid te kalmeren, verzachten en herstellen. Het behandelde gebied mag ook weer met een milde cleanser gereinigd worden. 5-7 dagen na de behandeling mag er weer overgegaan worden op het gebruikelijke verzorgingsregime.

 

Resultaat

Het optimale resultaat van de behandeling wordt pas zichtbaar na enkele weken/ maanden. De uitwerking in de huid heeft zijn tijd nodig en is een continu proces. Het volgen van een kuur is aan te bevelen (3-6 behandelingen).

 

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?