De SkinPen is een vorm van microneedling die werkt door middel van kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid worden aangebracht. Tijdens de behandeling worden de naaldjes snel op en neer bewogen, waardoor er microkanaaltjes in de huid worden gemaakt. Wanneer de naaldjes de huid penetreren, wordt het natuurlijke herstelproces van de huid geactiveerd. Dit stimuleert de aanmaak van nieuw collageen (type 1 & 3) en elastine, twee essentiële componenten die verantwoordelijk zijn voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Het creëren van microkanaaltjes zorgt ook voor een verbeterde opname van actieve ingrediënten, waardoor de effectiviteit van serums en andere huidverzorgingsproducten wordt verhoogd.

Door de huid op deze gecontroleerde manier te beschadigen, wordt het natuurlijke genezingsproces gestimuleerd. Dit resulteert in een vernieuwing van de huidcellen en een verbetering van de huidtextuur en -teint. Daarnaast kan microneedling helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels, acne littekens, pigmentvlekken en andere huidproblemen. De SkinPen behandeling is ontworpen om veilig en effectief te zijn en kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van de huid.

De SkinPen kan ook worden ingezet in combinatie met de producten van AQ Skin Solutions.

SkinPen behandelmogelijkheden:

 • Algehele huidverbetering
 • (Acne) littekens
 • Fijne lijntjes
 • Pigmentvlekken of onregelmatige teint
 • Doffe huid
 • Grove huidstructuur
 • Striae
 • Vergrote poriën
 • Verslapte huid

Vooraf aan de behandeling
Het is erg belangrijk om onderstaande adviezen goed na te leven als voorbereiding op de behandeling:

 • Voorafgaand aan de SkinPen-behandeling dien je 3 dagen voor de behandeling te stoppen met het gebruik van huidverzorgingsproducten die actieve ingrediënten bevatten, zoals retinol, arbutine, glycolzuur, salicylzuur en melkzuur. De behandelaar zal met bespreken welke producten je tijdig moet stoppen.
 • Houd er rekening mee dat je direct na de behandeling niet beschermd bent tegen de zon. Het wordt aanbevolen om een pet, hoed en zonnebril te dragen om het gezicht te beschermen na de behandeling. Indien mogelijk, kom bij voorkeur met de auto naar de afspraak.
 • Met de SkinPen kan de behandelaar dicht bij de ogen behandelen. Zorg ervoor dat je geen (oog)make-up draagt wanneer u naar de afspraak komt.
 • Indien je bekend bent met het herpes virus (koortslip en/of krentenbaard), meld dit dan tijdig bij de behandelaar.

De SkinPen behandeling
De SkinPen behandeling gaat als volgt in zijn werk:

 1. Reiniging: Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid grondig gereinigd om te zorgen voor een schone huid.
 2. Tussenstof aanbrengen: Vervolgens wordt een dunne laag Skinfuse®Lift HG aangebracht om de huid te beschermen tegen schuren en wrijven tijdens de behandeling.
 3. De behandeling: Tijdens de behandeling voelt u een vibrerende prikkeling op de huid. De behandelaar gaat driemaal over hetzelfde gebied met zigzaggende en roterende bewegingen. De behandeling duurt gemiddeld 30/45 minuten.

Na de behandeling
Tot 24 uur na de behandeling ziet de huid er egaal rood uit en voelt warm en/of prikkelend aan. Dit trekt binnen een paar uur weg. In de 24 uur na de behandeling wordt de Skinfuse®LIFT HG meermaal daags aangebracht voor herstel van verloren vocht. De huid mag in deze 24 uur niet nat worden.

Vanaf 24 uur na de behandeling mag de Skinfuse® RESCUE crème naar behoefte aangebracht worden. Deze crème helpt de huid te kalmeren, verzachten en herstellen. Het behandelde gebied mag ook weer met een milde cleanser gereinigd worden. 5-7 dagen na de behandeling mag er weer overgegaan worden op het gebruikelijke verzorgingsregime.

Resultaat
Het optimale resultaat van de behandeling wordt pas zichtbaar na enkele weken/ maanden. De uitwerking in de huid heeft zijn tijd nodig en is een continu proces. Het volgen van een kuur is aan te bevelen, van 3 of 6 behandelingen.

 

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?