Doel laserontharing

De Ultra VPL behandelt bijna alle haar- en huidtypen. Zowel een donkere huid als lichte haren hebben wel wat meer behandelingen nodig. Een behandeling kan alleen als het haar pigment bevat.

Alle lichaamsdelen kunnen behandeld worden, bijvoorbeeld;

– Gelaat (bovenlip, wenkbrauwen tussenstuk, kin, wangen ect.)

– Benen (onder-, bovenbenen, voor-, achterkant)

– Bikinilijn

– Armen (onder-,bovenarmen, handen)

– Rug (boven-, onderrug)

Voorafgaand aan de behandeling

Voorafgaand aan de eerste behandeling mag u minimaal 4 weken niet in de zon of onder de zonnebank zijn geweest. Minimaal 1 week voor de behandeling mag u geen bruin-zonder-zon product gebruiken.

Wanneer u komt voor laserontharing mag u 4 weken voorafgaand aan de behandeling niet harsen of epileren. Dit om de haartjes in de juiste groeifase te laten komen wat het behandelresultaat bevorderd.

De behandeling

Tijdens de behandeling worden ten alle tijden laserbrillen gedragen ter bescherming van de ogen. Wanneer de laserbril in het behandelgebied valt worden de ogen afgeplakt met hiervoor dienende stickers. De huid wordt ontsmet met huiddesinfectans, wanneer er haargroei in het behandelgebied aanwezig is worden deze weggeschoren met een wegwerp scheermesje. Wanneer het gebied haarvrij en ontsmet is word er een contactgel aangebracht. Deze gel voorkomt verbranding van de huid. De laser word ingesteld op huidtype, eventuele haardikte bij laserontharing en de sterkte van de laser wordt bepaald.

De laserkop wordt op de huid geplaatst en er worden 1 of 2 flitsen gegeven, dit kan even gevoelig en warm aanvoelen, deze warmte zal vanzelf weer uit de huid trekken.

Na de behandeling

De contactgel wordt verwijderd en een herstellende creme of gel aangebracht. Voor een sneller herstel wordt er geadviseerd om de huid in te smeren met Cicaplast van La Roche Posay. Bescherm de huid tot 4 weken na de behandeling met een zonnebrandfactor SPF 30 á 50 (afhankelijk van uw huidtype). In deze periode mag u ook niet zonnebaden (ook geen zonnebank).

De eerste dagen na de behandeling moet u de huid voorzichtig verzorgen;

24 uur droog houden! Geen creme aanbrengen, ook niet de Cicaplast.

  • Droogdeppen van de huid
  • Niet scrubben
  • Geen geparfumeerde of anti-acne-crémes gebruiken op de behandelde plekken
  • Na de eerste 24 uur Cicaplast aanbrengen en daaroverheen uw normale creme + SPF 30 a 50 (afhankelijk van uw huidtype)

Vergoeding? elektrische epilatie in het gelaat wordt voor vrouwen in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit is het afhankelijk van een aanvullend verzekeringspakket. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?