Doel SkinPen

Bij acne (littekens) is het doel vaak als volgt:

  • Verminderen talgproductie
  • Aanmaak collageen en elastine
  • Vermindering littekens
  • Verfijnen poriën

Wanneer de huid nog ontstekingen bevat kan er nog niet met de SkinPen behandeld worden, maar kan beter gekozen worden voor een chemische peeling of een dieptereiniging.

De SkinPen is een manier van microneedling. Door kleine gaatjes te maken in de huid wordt de huid “gefopt” dat hij kapot is. In werkelijkheid zijn de gaatjes heel snel weer dicht maar wordt de huid wel gestimuleerd om meer collageen en elastine aan te maken waardoor bovenstaande doelen behaald kunnen worden met de SkinPen behandeling.

Foto van de SkinPen

Voorafgaand aan de SkinPen

Om de huid voor te bereiden op de SkinPen behandeling en het optimale resultaat te behalen zal jouw huidtherapeut een advies qua producten voor thuis maken. Dit is helemaal afgestemd op jouw huid en is voor iedereen anders.

De SkinPen behandeling

Tijdens de behandeling wordt de huid schoongemaakt van vuil en make-up. De steriele naaldjes worden slechts één behandeling gebruikt. Daarna wordt de huid ontsmet met 70% alcohol en kan de SkinPen behandeling  beginnen. Als tussenstof wordt het bijbehorende product Skinfuse Lift HG van SkinPen gebruikt.

De naalddiepte verschilt van 0,25 mm tot 2,5 mm diep. Dit kan per gebied ingesteld worden rekening houdend met de huid, het huidgebied en het gewenste resultaat. De SkinPen kan dicht langs de ogen, de mond en in de neusvleugels gebruikt worden. De behandeling kan als gevoelig of pijnlijk ervaren worden. Het voelt soms schurend, branderig en vaak warm aan.

Na de behandeling wordt er nog extra Skinfuse Lift HG aangebracht.

Na de SkinPen behandeling

De huid zal rood zijn en warm aanvoelen. Dit kan enkele uren tot een dag aanhouden. De huid moet 24 uur droog blijven na de behandeling. De eerste 24 uur mag er thuis naar behoefte de Skinfuse Lift HG aangebracht worden. Na de 24 uur wordt er overgegaan op de Skinfuse Rescue, wat tot een week na de behandeling gebruikt dient te worden.

In enkele gevallen kan de huid gaan schilferen, dit gebeurt meestal 2 a 3 dagen na de behandeling tot maximaal 1 week na de behandeling.

Het volledige resultaat van de SkinPen is pas 6 maanden na de laatste behandeling van de kuur echt zichtbaar, omdat de behandeling lang doorwerkt in de huid. De behandeling wordt in kuren van 3 of 6 keer uitgevoerd met een interval van 4 weken.

Productadvies

Wij adviseren tijdens het behandeltraject ook producten met actieve ingrediënten thuis te gebruiken. Dit om de huid extra te stimuleren en optimaal resultaat te behalen. Jouw huidtherapeut stelt aan de hand van jouw huid hier een productadvies voor op.

Soms kan de behandeling (deels) vergoed worden door de zorgverzekeraar.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?