Wat zijn huidonregelmatigheden?

Er zijn verschillende huidonregelmatigheden. Hieronder worden de meest voorkomende genoemd:

Ouderdomswratten

Ouderdomswratten oftewel de verruca seborrhoica zijn een zeer frequent voorkomende goedaardige huidonregelmatigheid van de huid. In de volledig ontwikkelde vorm is het een kleine, vlakke, iets boven de huid gelegen, geelbruine tot zwarte wrat. De wratjes zijn vaak in grote aantallen aanwezig. De afmeting varieert van enkele millimeters tot enkele centimeters. Ze komen vaak op de romp voor bij oudere mensen of op de delen, zoals de handruggen, die veel aan zon zijn blootgesteld.

Dermatosis papulosa nigra

Dermatosis papulosa nigra zijn zwart-bruine bolletjes die op het huidoppervlak liggen. Bij een gepigmenteerde huid komt dit vaak voor op de jukbeenderen, wangen en hals. Het zijn onschuldige huidonregelmatigheden.

Fibromen

Fibromen worden ook wel steelwratjes genoemd en kunnen voorkomen in het gelaat, in de hals, op de romp en onder de oksels. Het zijn goedaardige uitstulpingen. Zij kunnen sterk verschillen in grootte en zullen niet vanzelf verdwijnen.

Dermato fibromen

Deze vleeskleurige huidonregelmatigheden komen vaak op het gezicht voor. Ze zijn meestal verheven en geven geen klachten, maar kunnen wel ontsierend zijn.

Hoe ontstaan huidonregelmatigheden?

De oorzaak van veel huidonregelmatigheden is onbekend. Waarschijnlijk spelen aanleg, ouderdom en blootstelling aan de zon een rol. Fibromen ontstaan vaak op plekken waar veel wrijving is, zoals de oksels en de hals.

Kunnen huidonregelmatigheden behandeld worden?

Derm Medic is dé expert in het behandelen van huidonregelmatigheden. De behandelmogelijkheden zie je hieronder.

Behandelmogelijkheden

Huidonregelmatigheden zijn goed te behandelen met:

Zapper

Met deze methode worden de goedaardige huidaandoeningen voorzichtig weggebrand die boven het huidniveau uitsteken. Dit wordt vooral toegepast bij ouderdomswratten en fibromen (steelwratjes).

Fotona SP Dynamis

Door middel van de Er:YAG ablatieve laser kunnen huidonregelmatigheden zoals dermatofibromen en ouderdomswratten behandeld worden. De laser verdampt laag voor laag wat boven het huidoppervlak ligt. Met de laser kan gecontroleerd en precies gewerkt worden, zodat de omliggende huid zo min mogelijk wordt aangedaan. Met een ablatieve laser kan snel en vrijwel pijnloos behandeld worden, waardoor het geschikt is voor oneffenheden in het gezicht en grotere oppervlakten op het lichaam.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?