Doel dieptereiniging

Het doel van de dieptereiniging is het verwijderen van verstoppingen zoals mee-eters (comedonen) en gerstekorrels zodat deze niet kunnen gaan ontsteken en voor verdere schade zorgen. Tevens kunnen ontstekingen worden leeggehaald, zodat deze sneller gaan genezen.

Voorafgaand aan de dieptereiniging

Voorafgaand aan een dieptereiniging is het belangrijk dat een consult en huidanalyse heeft plaatsgevonden zodat de huid goed in kaart is gebracht en er een productadvies voor thuis opgesteld is door de huidtherapeut. Bij rosacea wordt soms medicatie voorgeschreven. Hier kan de huid gevoelig van worden. Het is belangrijk dat de huidtherapeut hier van weet.

De dieptereiniging

Tijdens de dieptereiniging wordt de huid schoongemaakt van make-up en vuil met een door de huidtherapeut gekozen reiniging. Daarna begint het ledigen, het verwijderen van de verstoppingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een steriele naald. Het ledigen van de verstoppingen doen we manueel, dat wil zeggen met de handen. Dit kan soms gevoelig zijn. Daarna wordt de huid verzorgt en een zonbescherming aangebracht.

Na de dieptereiniging

Na de dieptereiniging kan de huid rood zijn. Dit kan enkele uren en zelfs tot de volgende dag aanhouden. Bij een huid die nog niet eerder behandeld is kan het zo zijn dat de rosacea eerst lijkt te verergeren. Dit is alleen bij de eerste behandelingen zo. Het is belangrijk om thuis de huid goed te verzorgen met de juiste producten thuis om nieuwe verstoppingen zoveel mogelijk te voorkomen. Na het doen van een dieptereiniging of wanneer de dieptereiniging voor niet voldoende resultaat zorgt kan er een chemische peeling uitgevoerd worden.

Productadvies

Het is van belang ook thuis met de juiste producten aan de gang te gaan. Jouw huidtherapeut zal aan de hand van jouw hand hier een productadvies voor opstellen.

Soms worden behandelingen voor rosacea (deels) vergoed door de zorgverzekeraar.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?