Doel dieptereiniging

Het doel van de dieptereiniging is het verwijderen van verstoppingen zoals mee-eters (comedonen) en gerstekorrels zodat deze niet kunnen gaan ontsteken en voor verdere schade zorgen. Tevens kunnen ontstekingen worden leeggehaald, zodat deze sneller gaan genezen.

Voorafgaand aan de dieptereiniging

Voorafgaand aan een dieptereiniging is het belangrijk dat een intakegesprek heeft plaatsgevonden zodat de huidtherapeut weet wat voor cosmetica thuis wordt gebruikt en of er medicatie gebruikt wordt. Bij rosacea wordt vaak antibiotica voorgeschreven. Hier wordt de huid gevoelig van. Het is belangrijk dat de huidtherapeut hier van weet.

Verder hoeven er geen speciale verrichtingen worden gedaan voorafgaand aan de behandeling.

De dieptereiniging

Tijdens de dieptereiniging wordt de huid schoongemaakt van make-up en vuil met een door de huidtherapeut gekozen reiniging. Daarna begint het ledigen, het verwijderen van de verstoppingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een steriele naald. Het ledigen van de verstoppingen doen we manueel, dat wil zeggen met de handen. Dit kan soms gevoelig zijn. Daarna wordt de huid verzorgt en indien gewenst kan er een (actief) masker gebruikt worden. Verder is het mogelijk dat we de huid camoufleren.

Na de dieptereiniging

Na de dieptereiniging kan de huid rood zijn. Dit kan enkele uren en zelfs tot de volgende dag aanhouden. Bij een huid die nog niet eerder behandeld is kan het zo zijn dat de acne eerst lijkt te verergeren. Dit is alleen bij de eerste behandelingen zo. Het is belangrijk om thuis de huid goed te verzorgen om nieuwe verstoppingen zoveel mogelijk te voorkomen. Na het doen van een dieptereiniging of wanneer de dieptereiniging voor niet voldoende resultaat zorgt kan er een chemische peeling uitgevoerd worden.

 

Productadvies

Na de behandeling zal de huidtherapeut bespreken welke cosmetica het beste is voor de huid op dit moment. Wij gebruiken hiervoor producten die we goed kennen, zodat we weten wat de uitwerking ervan is op de huid. Het is voor ons prettig als de patiënt deze producten gaat gebruiken zodat wij ook kunnen ondersteunen en aanpassen wanneer de cosmetica niet aan de verwachtingen voldoet. Hiervoor gebruiken wij de merken La Roce-Posay, Tebiskin en Lira. Soms voegen wij nog extra producten toe zoals Gladskin of een camouflageproduct van Lycogel.

 

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?