Wat zijn vaatafwijkingen?

Vaatafwijkingen kunnen overal op het lichaam voorkomen maar we zien ze veel in het gezicht. Er zijn verschillende soorten vaatafwijkingen. De volgende komen veel voor in de praktijk:

Couperose

Couperose komt veel voor bij vrouwen en minder vaak bij mannen. We zien ze vaak in het gezicht. Voornamelijk op de wangen en neus maar soms ook op de kin en hals of decolleté. Ze zijn onschuldig en naast dat ze ontsierend kunnen zijn worden er geen andere klachten ervaren.

Spider naevus

Een spider naevus, ook wel een spinnenkopje, is een plaatselijk zichtbare verwijding van een huidvaatje. Het ziet eruit als een kleine rode stip met uitlopers. Ze komen veel voor en kunnen zich overal op het lichaam bevinden. Een spider is onschuldig en zal nooit kwaadaardig worden, maar kan cosmetisch wel storend zijn.

Cherry angioom

Een cherry angioom is een goedaardig bloedvatgezwel. Ze kunnen verheven zijn, maar ook vlak en felrood of dieprood zijn als een kers. Ze kunnen voorkomen op het hele lichaam. Al zien we ze vaak op de romp. De afmetingen verschillen van nog geen millimeter tot 5 mm doorsnee.

Behandelmogelijkheden

Vaatafwijkingen zijn vaak goedaardig en kunnen goed behandeld worden. Er kan sterke voorkeur zijn voor één soort behandeling, maar ze worden soms gecombineerd. Klik onderstaande behandelingen voor meer informatie.

Coagulatie

Met behulp van het KTP Laser apparaat kunnen vaatjes gecoaguleerd (gestold) worden. Dit is gemakkelijk bij enkele vaatjes.

Ultra VPL plus lasertherapie

Met behulp van de Ultra VPL plus kunnen vaatjes zeer effectief aangepakt worden. Dit geeft over het algemeen een sneller resultaat dan coagulatie en is aanbevolen wanneer er veel (kleine) vaatjes aanwezig zijn.

Microneedling

Een huid die snel zichtbare gesprongen vaatjes heeft is hier vaak gevoelig voor. Door een behandeling met de SkinPen wordt de huid verstevigd en wordt een extra collageen rond de vaatjes gelegd. Na een behandeltraject met coagulatie of lasertherapie kan microneedling helpen het resultaat te behouden.

Camouflagetherapie

Vaatjes kunnen de huid er rood uit laten zien en het kan soms prettig zijn om dit te camoufleren.

Dermacolor en Lycogel zijn dekkende camouflageproducten die hiervoor gebruikt kunnen worden.

Kijk bij tarieven en vergoedingen. Alleen camouflagetherapie kan vergoed worden uit het aanvullende pakket.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?