Blog: Peelings

 In Geen categorie

De afgelopen blogs gingen voornamelijk over onze nieuwe laser, daarom nu een keer een blog over iets anders, namelijk over peelings. Peelings zijn perfect in te zetten in deze tijd van het jaar, namelijk de wintermaanden. In de zomer adviseren wij deze niet vanwege het zonnetje. Je huid is dan namelijk ‘gepeeld’ wat het gevoelig maakt voor zonschade. Maar wat zijn peelings nou eigenlijk en waarvoor kunnen die ingezet worden en is een peeling een geschikte behandeloptie voor jou? Dat lees je hieronder!Foto van de Lira peeling

 

Wat is een peeling?

Een peeling is een combinatie van zuren, die voor verschillende doeleinden ingezet kan worden. Zo zijn er peelings die goed werken tegen acne, pigment, huidveroudering en littekens. In elke peeling zitten weer andere stoffen die dus goed zijn tegen de verschillende behandelindicaties. Van sommige peelings kun je huidafschilfering krijgen, meestal is dit na zo’n 2 tot 3 dagen na de behandeling.

 

Wat voor peelings zijn er?

Peelings kunnen we dus gebruiken voor verschillende indicaties. Hierdoor zijn er natuurlijk veel verschillende soorten peelings! Wij hebben in de praktijk milde en diepe peelings. Wij adviseren peelings in een kuurvorm te doen, zodat de huid echt even aangepakt wordt. Bij een peelingkuur starten we altijd met een milde peeling, omdat de huid niet meteen een diepe peeling kan hebben. Het fijne is dat wij per behandeling kunnen bepalen welke peeling op dat moment geschikt is voor jouw huid en welke we dus gaan gebruiken.Foto van de PRX peeling

Voor acne hebben we verschillende peelings, die onder andere salicylzuur bevatten. Dit zuur staat bekend om de talgoplossende werking. Ook werken deze peelings ontstekingsremmend en wordt hierdoor de roodheid verminderd. Van deze peelings ga je wel vervellen; maar dit wil je ook juist om de huid dunner te maken!

Voor pigment zijn er peelings die we in kunnen die de pigmentaanmaak verminderen en al aanwezig pigment ophelderen. Vaak zit hier iets van melkzuur in, wat dus verhelderend werkt. Het verschilt per peeling of je huid erg gaat schilferen.

Voor huidveroudering zijn er ook een heleboel peelings die ingezet kunnen worden. Hier zit vaak iets van glycolzuur in, wat voor afschilfering en de stimulering van collageen en elastine zorgt.

Een andere populaire peeling is een die TCA (trichloorazijnzuur) bevat. Een voorbeeld hiervan die wij uitvoeren is de PRX-peeling. TCA zorgt ervoor dat de groeifactoren in de dermis gestimuleerd worden, waardoor het voor huidveroudering een perfecte peeling is.

 

Is een peeling geschikt voor mij?

Er zijn heel veel indicaties waarbij we peelings kunnen inzetten, grote kans dus dat het zeker geschikt is voor jou! Wij adviseren een gratis en vrijblijvende intake in te plannen, waar we samen met jou kunnen bespreken wat jouw wensen zijn en een passend behandelplan kunnen opstellen.

We adviseren wel ten allen tijden goed in te smeren met een zonbescherming! Daarvoor hebben we een hele mooie lijn van Esthederm, maar daarover meer in een volgende blog!

Recente berichten
0
Foto van de Fotona laserFoto van de Fotona
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?