Blog: Fotona SP Dynamis

 In Geen categorie

Jullie hebben het ongetwijfeld al voorbij zien komen op de socials, de nieuwe laser is er! In Voorhout is vanaf nu de Fotona SP Dynamis laser in gebruik. Deze veelzijdige laser kan ingezet worden voor verschillende esthetische en cosmetische behandeldoelen. De laser combineert een Nd:YAG en een Er:YAG laser, waardoor de verschillende huidlagen optimaal bereikt kunnen worden. In deze blog vertellen we meer over de laser zelf en welke behandelingen er mogelijk zijn.Foto van de Fotona laser

 

Laser combinatie

De Fotona SP Dynamis maakt gebruik van twee verschillende laserbronnen. De Erbium:YAG heeft een golflengte van 2940 nm, deze golflengte wordt voornamelijk door water in huid geabsorbeerd. Hierdoor werkt het oppervlakkig in de huid. De Er:YAG kan zowel non-ablatief, hierbij blijft de huidlaag in tact, of ablatief waarbij de bovenste huidlaag verdampt worden ingezet. Dit type laser kan worden ingezet voor het gladmaken van de huid of littekens.Foto van de verschillende lasers in de huid

De Neodumium:YAG heeft een golflengte van 1064 nm en werkt dieper in de huid. Hiermee kunnen vaatstructuren en haarzakjes behandeld worden. Ook kan met deze diepere golflengte verstrakking en versteviging van de huid bereikt worden.

 

 

 

 

Behandelingen

Doordat de Fotona van 2 lasers gebruik maakt kunnen wij veel verschillende behandelingen uitvoeren. Een deel van deze behandelingen bieden wij ook aan met de VPL in Hillegom, maar uniek aan de Fotona is dat er ook behandelingen voor anti-aging en huidverbetering mogelijk zijn.

 

Overbeharing

Overbeharing wordt behandeld middels de Nd:YAG laser. Geschikt voor dikkere, donkere haartjes. Het voordeel aan een Nd:YAG laser is dat donkere huidtypes ook behandeld kunnen worden, van huidtype 1 tot en met 6. Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig voor optimaal resultaat.

Vaatafwijkingen in het gezicht

Vaatafwijkingen zoals couperose, angiomen, en spider naevi kunnen behandeld worden met de Fotona door middel van de Nd:YAG laser.

Vaatafwijkingen op de benen

Nieuw is dat de Fotona ook vaatjes op de benen kan behandelen. Bij blauwe of paarse, fijne vaatjes is een behandeling mogelijk. Gemiddeld zijn er 4 tot 6 behandelen nodig, waarbij elke 8 weken behandeld worden. Het resultaat duurt  wat langer dan bij bijvoorbeeld vaatjes in het gezicht, dit komt doordat het opruimproces van de vaatjes op de benen langer duurt. Tijdens een intake kijken we of een behandeling mogelijk is of dat er eerst bij vaatchirurg dr. Krasznai behandeld moet worden. Voor het beste resultaat is een duplex onderzoek van de beenvaten altijd aan te raden.

(Acne) littekens

Door middel van de Er:YAG ablatieve fractional laser kunnen littekens behandeld worden. De fractional Er:YAG laser is een laser die op een golflengte van 2940 nanometer werkt, waardoor deze oppervlakkig op de huid blijft. De laser werkt ablatief wat betekent dat de huid op gecontroleerde wijze verdampt wordt en er minuscule wondjes ontstaan. De huid hiertussen heelt naar elkaar toe waardoor littekens minder diep en minder begrensd worden. Je gebruikt dus het eigen herstelvermogen van de huid.

Laser peel

Naast de chemische peelings kan er met de Fotona ook een peel worden gegeven met de Er:YAG. Dit kan zowel een lichte als milde peeling zijn. Vergelijkbaar met gewone peel maar hier zit warmte bij voor stimulatie van collageen. Herstel afhankelijk van diepte maar dit is vergelijkbaar met een chemische peeling peels.

Rimpels en striae

Dit gaat op dezelfde wijze als de behandeling voor littekens. Vooral mooi voor rimpels rond de mond, de ´rokerslijntjes´ en striae kan ook mooi behandeld worden.

4D behandeling

Bestaat uit 4 stappen, de behandeltijd is ongeveer 90 minuten. Voor het liften en verstrakken van de huid, het volume in het gezicht herstellen. Denk aan opvullen van de wangen, verminderen neuslippenplooi en marionettelijnen. Algehele verfrissing van de huid, het is geen specifieke anti-rimpel behandeling. Kan wel meer op rimpels gewerkt worden door de laatste stap intensiever te maken. Je werkt met de warmte in de huid om collageen te stimuleren en te verstrakken. In de mond kun je meer warmte hebben omdat je ook warm eten/drinken kan hebben, dus daar start de behandeling om het goed op te warmen van binnenuit.

SmoothEye

Een speciale behandeling voor rond de ogen. Voor verstrakking en lifting van de oogleden, vergelijkbaar met een ooglidcorrectie. Het werkt op de droogtelijntjes in de huid.

Liplase
Voor natuurlijk volume van de lippen, zonder fillers. Door stimulatie van collageen door middel van warmte worden de lippen strakker en voller. Doordat de doorbloeding in de lippen gestimuleerd wordt, verbeterd de definitie van de liplijn en de hydratatie, waardoor lijntjes ook verminderen.

TightSculpting
Voor het lichaam verslapte huid, bijvoorbeeld na zwangerschap. Werken met een ´runner´ Nd:YAG die zelf de warmte over de huid verdeeld. Ook hier weer stimulatie en contractie van collageen om aan de verstrakking te werken. Kan op buik, benen en armen. Kan ook mooi in combinatie de ablatieve behandeling voor striae.

Foto van logo Fotona

Recente berichten
0
Foto van de Lira peeling
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?