Help je huid de winter door

 In Algemeen

We zitten midden in de wintermaanden. Dit is een goede reden om je huidverzorging weer eens onder de loep te nemen. Hoe komt het dat je huid droger aanvoelt in de winter? En wat kun je tegen doen?

Talgklieren in winterslaap

Talgklieren maken huidvet aan om je huid soepel te houden en om ervoor te zorgen dat er weinig vocht via je huid naar buiten gaat. In de wintermaanden worden deze talgkliertjes minder actief waardoor de talgproductie verlaagd. Daarbij is er door de kou buiten een lagere luchtvochtigheid en slaat de verwarming aan in huis waardoor de lucht overal een stuk droger wordt.

Door al de bovengenoemde factoren verdampt er meer vocht uit je huid en voelt je huid droger aan. Dit kan resulteren in schrale wangen, gesprongen lippen en droge handen.

Extra smeren is hydrateren

Een makkelijk product om in de winter aan je huidverzorgingsroutine toe te voegen is een serum. Deze breng je aan op een schone huid, onder je dag- en/of nachtverzorging. Een serum geeft de huid net dat beetje extra wat ze nodig heeft in de winter. Gun jezelf elke week wat tijd voor een mini-behandeling in je eigen badkamer. Dit kun je doen door een hydraterend masker aan te brengen of je kunt kiezen voor een masker die de dode huidcellen verwijderd. Beide geven je weer een gezonde glow!

Wil je echt even een extra boost geven aan je huid? Ga dan voor een Vitamine-C Glow Treatment. Een unieke behandeling die zorgt voor een Glow door de hoge concentratie Vitamine-C. Je huid krijgt zijn glow terug en hij zorgt voor een prachtige egale teint. Zo kom je de winter wel door!

 

Liefs, Team Derm Medic

Recente berichten
0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?