Roodheid in het gezicht, hoe kom je er vanaf?

 In Laser

Roodheid in het gezicht kan verschillende oorzaken hebben. Een beetje rossige wangen kan een frisse uitstraling geven. Maar zodra deze blosjes continu blijven of zelfs vurig rood worden kunnen we er ons aan gaan storen. Daarnaast kunnen er allerlei andere rode plekjes ontstaan in het gezicht die als storend ervaren kunnen worden omdat deze niet meer wegtrekken. Lees in deze blog wat je aan de roodheid in het gezicht kunt doen.

Couperose

Couperose komt veel voor bij vrouwen en minder vaak bij mannen. We zien ze vaak in het gezicht. Voornamelijk op de wangen en neus maar soms ook op de kin en hals of decolleté. Ze zijn onschuldig maar kunnen wel als cosmetisch storend worden ervaren. De couperose vaatjes kunnen worden behandeld met laser. Met behulp van de Ultra VPL plus kunnen vaatjes zeer effectief aangepakt worden. Dit geeft over het algemeen een sneller resultaat dan coagulatie en is aanbevolen wanneer er veel (kleine) vaatjes aanwezig zijn. Er kunnen daarnaast ook producten worden geadviseerd bij een huid die gevoelig is voor de aanmaak van vaatjes. Wat heel belangrijk is, SPF! Gebruik dit dagelijks als je gevoelig bent voor vaatjes.

Rosacea

Rosacea zien we ook veel in de praktijk. Rosacea is een ontstekingsaandoening van de huid, die zich tot verschillende stadia kan ontwikkelen. Meestal begint rosacea met diffuse roodheid door vaatverwijding en kleine gesprongen bloedvaatjes op de wangen en neus. Later kan dit gebied uitbreiden en kleine ontstekingen vormen. Rosacea is een chronische huidaandoening, maar de symptomen kunnen onder controle worden gehouden met laserbehandelingen en producten. Laat je adviseren bij Derm Medic over welke producten geschikt zijn voor jou huid en stel samen met de huidtherapeut een laserbehandelplan op.

Spider

Een spider naevus, ook wel een spinnenkopje, is een plaatselijk zichtbare verwijding van een huidvaatje. Het ziet eruit als een kleine rode stip met uitlopers. Ze komen veel voor en kunnen zich overal op het lichaam bevinden. Deze plekjes zijn heel makkelijk met laser te behandelen en soms zelfs al na 1 behandeling weg.

Angioom

Een cherry angioom is een goedaardig bloedvatgezwel. Ze kunnen verheven zijn, maar ook vlak en felrood of dieprood zijn als een kers. Ze kunnen voorkomen op het hele lichaam. Al zien we ze vaak op de romp.

Gevoelige huid

Roodheid kan ook een teken zijn dat de huid gevoelig reageert op irriterende stoffen, die de (droge) huid binnen dringen en irriteren.  Soms kan roodheid ontstaan door een onderliggende huidziekte, zoals eczeem, psoriasis, zonverbranding, overgevoeligheid of een allergische reactie. Wij van Derm Medic kunnen de roodheid beoordelen en producten voorschrijven om de huid te kalmeren. Vaak is het resultaat al snel te zien wanneer er met de juiste producten wordt gestart.

Bij Derm Medic ben je aan het juiste adres voor het behandelen van vaatafwijkingen. Al vele tevreden patiënten hebben wij van hun vaatjes afgeholpen. Neem direct contact op voor een gratis intake:

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

Recente berichten
0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?