Een vervelende snor.. wat moet je ermee als vrouw?

 In Laser

Voor veel vrouwen zal dit helaas een herkenbaar probleem zijn. Donkere haartjes op de bovenlip. Het ziet eruit als een donkere schaduw op de bovenlip, heel vervelend als vrouw zijnde. Niet alleen donkere haartjes kunnen storend zijn maar ook lange witte of grijze haren op de bovenlip. Je denkt dat iedereen ze ziet, gelukkig zijn ze voor jezelf opvallender dan voor andere. Maar toch begrijpen wij dat ze erg storend kunnen zijn en dat je er vanaf wilt. Lees snel deze blog verder om te weten te komen wat wij voor je kunnen betekenen.

Je bent niet de enige

Om jullie meteen maar even gerust te stellen, heel veel vrouwen hebben hier last van. Je bent dus zeker niet de enige. Meestal ontwikkeld dit zich al in de pubertijd, de haren worden wat stugger en donker van kleur. Het kan zich ook op latere leeftijd onder invloed van hormonen ontwikkelen. Soms is het gewoon genetisch bepaald of komen je ouders of voorouders uit landen rond de Middellandse Zee en Zuid-Aziatische landen. Volgens het schoonheidsideaal hoort het niet bij een vrouw, dit brengt daarom veel schaamte met zich mee.

Elke dag scheren, epileren of harsen..

Na verloop van tijd kan dit heel vermoeiend zijn, daarnaast kan het ook flinke huidirritaties of ingegroeide haartjes met zich meebrengen. Het continu je druk maken of er geen stoppels of haartjes te zien zijn kost veel energie. Gelukkig kunnen wij als huidtherapeuten iets voor jou betekenen.

Hoe komen we er vanaf?

Gelukkig zijn er verschillende methodes om definitief van deze vervelende haren af te komen. We beginnen met laserontharing.

Laserontharing is alleen geschikt voor bruine of zwarte haartjes. Het speciale laserlicht absorbeert namelijk het pigment van de haar. De warmte die hierbij vrijkomt zorgt voor vernietiging van de voedingsbodem, het haarzakje, zodat er geen nieuwe haar meer kan groeien. Na iedere behandeling worden de haren steeds dunner en vallen er haren uit. Dit is al heel fijn want zo hoef je tussendoor niet meer zo vaak de haren weg te halen. Wat heel belangrijk is om te weten is dat tussendoor de haren alleen weggeschoren of geknipt mogen worden, dus niet meer epileren of harsen. Dit is heel belangrijk voor het resultaat van de behandeling.

Maar wat te doen als de haren niet donker of bruin van kleur zijn? Gelukkig bestaat er een behandelmethode die lichte en grijze haren kan behandelen, namelijk; elektrische epilatie.

Elektrische epilatie De huidtherapeut schuift een dun naaldje in het haarzakje en geeft een stroomstootje, daarna wordt het haartje met pincet eruit getrokken. Deze methode gaat echt haartje voor haartje. Uiteindelijk geven de haarzakjes het op en maken geen nieuwe haren meer aan. Haartje voor haartje, dus je het duurt wel langer in vergelijking met laserontharing. Toch blijft het effectiever dan harsen en epileren. Voor deze onthaarmethode moet in tegenstelling tot laser de haren zichtbaar zijn, de huidtherapeut moet ze namelijk met een pincet kunnen pakken. Je moet hiervoor de haren 3/4 dagen laten staan. Ook bij deze methode mogen de haren alleen weggeschoren of geknipt worden, dus niet epileren of harsen.

Na de dieptereiniging kan de huid rood zijn. Dit kan enkele uren en zelfs tot de volgende dag aanhouden. Bij een huid die nog niet eerder behandeld is kan het zo zijn dat de acne eerst lijkt te verergeren. Dit is alleen bij de eerste behandelingen zo. Het is belangrijk om thuis de huid goed te verzorgen om nieuwe verstoppingen zoveel mogelijk te voorkomen. Na het doen van een dieptereiniging of wanneer de dieptereiniging voor niet voldoende resultaat zorgt kan er een chemische peeling uitgevoerd worden.

Vergoeding

Bij haartjes in het gezicht bij vrouwen is er een vergoeding mogelijk wanneer je aanvullend verzekerd bent. Hoeveel dit precies is, is afhankelijk van je zorgverzekeringspakket. Wij kunnen dit voor jou nakijken.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

Recente berichten
0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?