Het is sneller lente dan je denkt! Weg met die haren!

 In Laser

Het is weer bijna lente! Het gaat sneller dan we denken. Dan kunnen de rokjes weer uit de kast en de benen weer bloot, maar oeps…. Er zitten nog haren, wat nu?!

Wat zou het fijn zijn als alle haren definitief weg zouden zijn? Geen stress meer om te scheren, irritatie noem maar op.

Elk jaar krijgen wij dezelfde vragen rond de lente/zomer, maar eigenlijk ben je dan al erg laat. Begin NU nog met laseren zodat je er al van de zomer van kan profiteren. 

Er zijn een aantal vragen met betrekking tot laserontharing die elke keer weer terug blijven komen, de meest gestelde vragen zet ik daarom voor jullie onder elkaar.

  1. Is laseren veilig?

Ja, laser ontharen is een veilige behandeling, mits je dit door een HBO gediplomeerde huidtherapeut laat doen. Gedurende de laserbehandeling wordt er altijd een laserbril gedragen ter bescherming van de ogen. Daarnaast is het belangrijk dat degene die het laserapparaat bedient verstand heeft van de laser en de mogelijke risico’s die het met zich mee kan brengen. Wij werken met protocollen waarin het veilig gebruik van ons laserapparaat in beschreven is. Alle huidtherapeuten bij Derm Medic staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten, een waarborg van kwaliteit en bekwaamheid.

 

  1. Komen mijn haren nooit meer terug?

De haarzakjes worden door de energie die uit de laser komt vernietigd. Dat betekent dat er geen haar meer uit kan groeien waardoor de haarreductie ongeveer 70%-80% is. Het is nooit realistisch om een haarreductie van 100% te verwachten, aangezien er onder onze huid altijd haarzakjes bevinden die ‘slapen’. Deze haarzakjes kunnen actief worden door bijvoorbeeld een wisseling in hormonen, zoals dat bijvoorbeeld het geval is tijdens een zwangerschap of de overgang. Daarnaast kan het gebruik van bepaalde medicijnen de haarzakjes actief maken.

  1. Is laser ontharen pijnlijk?

De pijnervaring verschilt per persoon, iedereen heeft namelijk een andere pijngrens. De behandeling is niet altijd pijnloos. Sommige lichaamsdelen zijn gevoeliger dan andere. Vaak ervaren patiënten een tintelend, prikkend gevoel ook wel omschreven als elastiekjes of spelden die op de huid worden afgeschoten.

  1. Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Haar groeit in 3 verschillende fasen. Alleen haren die zich in de groeifase bevinden (30%) kunnen behandeld worden. Om echt alle haren te verwijderen, ook de haren die zich in de rustfase of overgangsfase bevinden, zijn 8 tot 10 behandelingen nodig. Met een tussenpose van telkens 4 tot 8 weken, afhankelijk van de locaties en de haren.

De behandeling is voor 70-80% definitief. Tijdens de behandeling met de laser wordt de haargroei stilgelegd. Er bestaat dus een kans dat er haargroei terugkeert. Onderhoudsbehandelingen zijn daarom wenselijk voor een blijvend resultaat.

 

  1. Gaan huidirritaties weg door laserontharing?

Scheren, waxen of ontharing crèmes kunnen huidirritaties geven. Wanneer de haargroei door het laseren wegblijft zullen ook de irritaties wegblijven. De huid krijgt rust en de kans op ingegroeide haren is ook verminderd. Nog een goede reden om te starten met laseren dus!

  1. Kan laser ontharen ook op lichte haren?

Een behandeling kan alleen als het haar pigment bevat. Lichte haren zijn daarom lastiger te behandelen, blonde of grijze haren pakt de laser niet. Gelukkig bestaat hier ook een andere behandelmethode voor: elektrische epilatie, dit is een onthaarmethode waarbij er een beetje stroom met een klein naaldje in het haarzakje wordt gegeven.

https://www.dermmedic.nl/huidbehandelingen/ontharingsbehandeling/elektrische-epilatie/

Wil jij graag meer informatie of ben je benieuwd of laser bij jou past? Kom dan bij ons langs voor een gratis vrijblijvende intake. Dan kunnen we samen met jou kijken naar de mogelijkheden!

Recente berichten
0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?