De huidtherapeut, die heeft vast een perfecte huid?!

 In Acné

Het is natuurlijk begrijpelijk dat hier zo over wordt gedacht, net als bijvoorbeeld; de tandarts heeft een perfect gebit en de kapper perfect haar. Wij als huidtherapeuten willen natuurlijk wel graag met een mooi verzorgde huid voor de dag komen op ons werk. Maar dit betekend helaas niet dat wij een perfecte huid hebben.

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de huid. Een onrustige huid kan onder ander komen door: voeding, leefstijl, stress, hormonen of niet de juiste verzorging van de huid. Het is onze taak om jullie wat bij te brengen over de juiste huidverzorging.

Wij werken met 2 verschillende top merken; Tebiskin en Lira. Tebiskin is een merk met verzorgingsproducten waarin verschillende zuren zitten zoals; glycolzuur, salicylzuur, en hyaluronzuur die zorgen voor resultaat. Deze zuren werken onder andere op: acne, pigment, huidveroudering of een droge huid. Lira combineert natuur en technologie in huidverzorgingsproducten. Beide merken hebben voor verschillende huidproblemen productlijnen.

Ik wil jullie nu in 4 stappen vertellen wat ik persoonlijk aan mijn huid doe aan verzorging en welke behandelingen ik laat uitvoeren door mijn collega’s.

Stap 1:

Elke dag maak ik mijn huid schoon met een reinigingsproduct van Lira, de Enzyme Cleanser. Dit doe ik zowel s ’ochtends als s ’avonds. Na het reinigen gebruik ik een voedende crème met vitamine c, het Hydra C Serum van Lira.

Wij als huidtherapeuten kunnen jou adviseren welke wasgel of crème het beste bij jouw huidtype past.

Stap 2: Geef je huid ook eens wat extra’s!

1 keer per week gebruik ik een masker van Lira, het Ice Mask. Dit vind mijn huid erg fijn. Hiermee geef je de huid net even wat extra verzorging naast je dagelijkste reiniging. Welk type masker of scrub bij jouw huidtype past kan je het beste vragen aan de huidtherapeut.

Stap 3: Zonbescherming!

Tijdens mijn vakantie in Bali ben ik druk aan het smeren geweest met een zonnebrand die afgestemd is op mijn huidtype. Ik gebruikte de UV-OSK van Tebiskin. Iedere huid is anders en daarom is het belangrijk om een zonnebrand te gebruiken die bij jouw huid past. Het gebruik van zonnebrand voorkomt vroegtijdige huidveroudering, zonbeschadiging en helpt de kans op huidkanker te verkleinen.

Stap 4: Peels voor een nieuwe huid.

Ik laat 2 keer per jaar, 1keer in het voorjaar en 1keer in het najaar, door mijn collega’s een peelingkuur doen. Peels zorgen ervoor dat je huid langzaam gaat vervellen waardoor er een mooie nieuwe huid tevoorschijn komt. Het verminderd pigmentvlekken, verfijnt poriën, vermindert littekens en remt de talgproductie af.

Wil je wat meer informatie over de peelingkuren, zie dan onderstaande link:

https://www.dermmedic.nl/huidbehandelingen/acnetherapie/chemische-peeling/

Dit zijn de stappen die ik allemaal toepas om mijn huid mooi te houden! Het lijkt heel veel maar wanneer je het gewend bent kost het nog geen 1 minuut van je tijd! Al deze stappen zijn op elke huidtype toepasbaar. Heb jij advies nodig over welke producten of behandelingen geschikt zijn voor jou?

Neem contact met ons op via: 0252-823006, info@dermmedic.nl of via onderstaand contactformulier voor een vrijblijvend intakegesprek. We zien je graag terug in onze praktijk!

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

Recente berichten
0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?