Wel of geen make-up bij acne?

 In Acné, Lycogel

Een onzuivere huid komt voor bij alle leeftijden. In de puberteit, tijdens/ na een zwangerschap, bij veel sporten, stress, overgang… ga zo maar door. Het kan zijn dat de pukkeltjes, littekens en rode vlekjes je onzeker maken. Je grijpt wellicht naar concealer en/of foundation om je huid egaler te maken. Is dit wel zo verstandig?

 

 

 

Dicht plamuren

Waarschijnlijk heb je het al eens gehoord: ‘Gebruik geen make- up bij acne, dat sluit je huid af!’. Helaas is dit in veel gevallen waar. Alcohol en parfum zijn misschien de meest bekende ingrediënten waarvan je weet dat het de huid kan irriteren.

Een ander veel voorkomend en goedkoop ingrediënt is talk. Dit wordt onder andere toegevoegd aan foundation, oogschaduw en lippenstift als vulmiddel en geeft een matterend effect.

Talk heeft als eigenschap dat het vocht opneemt en zorgt er voor dat het je huid uitdroogt. Je huid gaat als reactie hierop extra talg produceren met als gevolg: meer pukkeltjes. Zonde! Zeker als je goed bezig bent met behandelingen en crèmes van Lira of Tebiskin om je acne te verminderen. Je dagelijkse make-up kan roet in het eten gooien.

Kun je dan helemaal geen make-up dragen?

Het antwoord op die vraag is: ja, Lycogel! Dit merk maakt camouflage producten zonder uitdrogende ingrediënten. Het zorgt er zelfs voor dat het de huid kalmeert, hydrateert en cel vernieuwing stimuleert. Ook heeft het een antibacteriële werking wat perfect samen gaat met een acne gevoelige huid.

Door deze eigenschappen is de camouflage ook goed te gebruiken na een behandeling met zuren, laser of microneedling.

Wil je een perfecte dekking? Kies dan voor de Breathable Camouflage. Deze is verkrijgbaar in 12 kleuren. Mindere dekking, maar wel een egalere huid? Dan is de Breathable Tint een geschikt product welke verkrijgbaar is in 3 kleuren.

Net als bij andere make-up is het bij Lycogel ook belangrijk dat je ’s avonds wel netjes je gezicht reinigt met een goede cleanser.

 

Vergoeding zorgverzekering

Check ook nog even je zorgverzekering. Bij veel aanvullende  verzekeringen is er een potje voor camouflagetherapie. In dit geval kun je de producten van Lycogel declareren bij je zorgverzekeraar.

Nieuwsgierig geworden naar de producten van Lycogel? Neem gerust contact met ons op voor advies of kleurbepaling: info@dermmedic.nl of bel 0252-823006

Recente berichten
0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?