Acné na je 25ste, hoe kan dit en wat doe je eraan?

 In Acné

Het is algemeen bekend dat je rond je pubertijd last kan krijgen van acné, jeugdpuistjes noemen we dit ook wel. Maar dat je als volwassenen nog steeds last kan krijgen van acné is voor vele een aadsel. Zeker als je in je pubertijd nooit ergens last van hebt gehad kom je voor een grote verassing te staan als er halverwege je twintigerjaren ineens allemaal puistjes tevoorschijn komen. 

Wat zijn de oorzaken van acné na je 25ste?

  • Genetische aanleg: vaak heeft er iemand anders in de familie last gehad van hetzelfde probleem, acné kan helaas genetisch bepaald zijn.
  • Hormonen: zwangere vrouwen, gestopt met de pil, borstvoeding geven, voor en/of na de meno pauze. De hormonen van vrouwen schommelen behoorlijk tijdens ons leven. Dit heeft direct een invloed op onze huid. Hormonale acné kenmerkt zich door puistjes rondom de mond, kin en kaaklijn.
  • Stress: het is al langer bekend dat stress een negatieve invloed heeft op verschillende huidaandoeningen en ook acné. Stress maakt de huid vatbaarder voor bacteriën waardoor acné kan verergeren.

Nu het belangrijkste, wat kan ik doen aan mijn ‘’volwassen’’ acné?

  • Schakel de professionele hulp in van een huidtherapeut: wij van Derm Medic kunnen je helpen om van je acné af te komen. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk zoals; dieptereiniging, microneedling, laser, peelings.
  • Gebruik de juiste producten: om de huid goed schoon te houden is het belangrijk dat je 2 keer per dag reinigt. Daarnaast moet de huid goed in balans blijven en niet te veel uitdrogen, anders gaat je huid weer extra talg produceren en dat willen we niet. Gebruik daarom ook twee keer per dag een goede crème die bij jouw huidtype past.
  • Leef gezond! Maar wat is nou gezond leven? Dit is natuurlijk voor iedereen anders. Een acné-dieet bestaat niet. Evenwichtige voeding, rijk aan vitaminen en vezels, draagt bij tot een gezonde huid. Te veel zuivel producten, kunnen de talgklieren verstoppen en irriteren. Waardoor er meer talgproductie ontstaat met bijbehorende ontstekingen. Zuivel hebben we nodig maar drink/eet het met mate! Als je ondervindt dat een bepaald voedingsmiddel uw acnéerger maakt, moet je dat niet meer gebruiken. En het belangrijkste drink veel water! Dit zuivert het lichaam en de huid.
  • Blijf van je huid! Druk de mee-eters (comedones) en ontstoken pukkels niet zelf uit, laat dat over aan de huidtherapeut. Afblijven en vooral niet krabben. Hierdoor kan je acné alleen maar verergeren.
  • Kleding: Bij acné is het verstandig om geen synthetische materialen direct op de huid te dragen. Let er ook op dat de kleding niet te strak zit op de plaats waar acné voorkomt. Bij ernstige acné kussensloop en nachtkleding dagelijks verschonen.

Advies nodig over welke producten of behandelingen geschikt voor jouw zijn?

Neem contact met ons op via: 0252-823006, info@dermmedic.nl of via onderstaand contactformulier voor een vrijblijvend intakegesprek. We zien je graag terug in onze praktijk!

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

Recente berichten
0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?