Blog: Goed beschermd de zon in met Esthederm

 In Algemeen

Zonverzorging van Esthederm

Iedereen weet dat je je op zonnige dagen goed moet beschermen tegen de zon. Maar wist je dat dit eigenlijk ook moet doen als de zon niet schijnt? Dan is er namelijk nog steeds UV straling aanwezig, namelijk UV-A. Deze straling staat ook wel bekend als de straling die voor huidveroudering zorgt. Daarom zeggen wij altijd: je zonbescherming is het beste anti-aging product! Wij werken met het merk Esthederm, wat ervoor zorgt dat je huid getraind wordt zichzelf tegen de zon te beschermen en kan zorgen voor snellere bruining! Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan gauw verder!

 

Waarom is jezelf insmeren belangrijk?Foto van Esthederm

De zon geeft twee soorten UV-straling, namelijk UV-A en UV-B. Leuk ezelsbruggetje; UV-A zorgt voor Aging en UV-B zorgt voor Burning. UV-A straling zorgt dus voor het afbreken van collageen en elastine in de huid. UV-B zorgt voor de verbranding van de huid. Beide soorten straling zijn dus schadelijk voor ons en onze huid. Als je de zon niet ziet betekent het dus niet meteen dat er helemaal geen straling is, UV-A is namelijk het hele jaar door aanwezig! Dit kan ook gewoon door de ramen naar binnen komen. Straling kan je DNA in je cellen beschadigen en uiteindelijk dus ook voor huidkanker zorgen. Daarom is het nodig je altijd goed in te smeren.

 

Wat doet de zonverzorging van Esthederm?

De zonverzorging van Esthederm zorgt er niet alleen voor dat het je beschermd tegen zowel UV-A als UV-B straling, het traint ook je huid om sneller bruin te worden en zichzelf te beschermen. Het bruin worden van je huid is eigenlijk een mechanisme om de DNA-cellen in je huid te schermen, waarbij het pigment als een soort van paraplu over deze cellen heen komt. In een aantal producten van Esthederm zit ‘adaptasun’, wat ervoor zorgt dat je huid deze paraplu al aanmaakt en op het moment dat er zonlicht op komt het pigment al eerder geactiveerd wordt. Door de producten van Esthederm gaat je huid ook bepaalde eiwitten aanmaken, die de cellen tegen de schadelijke straling beschermen.

 

Wat voor soorten zonbescherming van Esthederm zijn er?

Esthederm werkt met verschillende lijnen en categorieën. Zo is er voor elke huid een passend product!

De normale/gevoelige huid: De ‘adaptasun’ producten houden de huid mooi en jong. Het helpt de huid ook om beter te kunnen bruinen. Voor de gevoeligere huid is er de ‘adaptasun peau sensible’.

Anti-rimpels: De ‘repair’ lijn zorgt voor het stevig houden van de huid. Zo is er de ‘bronz repair’ om ook nog een snelle en diepe bruining te krijgen en de ‘into repair’ voor een intolerante huid.

Anti-pigmentvlekken: De ‘photo’ lijn heeft producten voor de huiden met pigmentatie problemen. Zo is er de ‘photo reverse’, die de pigmentvlekken verhelderd en zorgt voor een egalere huid. De ‘photo regul’ helpt het contract tussen de pigmentvlekken en de rest van de huid te verminderen, door een mooie bruining.

Intolerante huid: Voor de huid die intolerantiereacties vertoont bij blootstelling aan de zon is er de ‘intolerances solaires’ lijn. De weerstand van de huid wordt hiermee verbeterd. Voor de huid die helemaal niet in de zon mag is er de ‘no sun’, om de huid volledig te beschermen.

 

Ben je benieuwd welke zonbescherming bij jouw huid past? Plan dan snel een intake in, dan wordt er samen met u gekeken naar welke zonverzorging geschikt is!

 

 

Recente berichten
0
Foto van de SP Dynamis ProObserv
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?