Wat doet de huidtherapeut?

 In Algemeen

Omdat er helaas nog veel onduidelijkheid is over wat de huidtherapeut nou precies allemaal doet zetten wij dit voor jullie onder elkaar in deze blog. Wij horen namelijk vaak; ‘’had ik dit maar eerder geweten’’ of ‘’ik wist helemaal niet dat jullie dit ook konden doen’’. Er zijn vele huidproblemen en behandelingen waar de huidtherapeut bij kan helpen. Daarnaast is de huidtherapeut direct toegankelijk dus heb je geen doorverwijzing nodig om bij ons langs te komen.

Je huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam, het heeft een oppervlak van 1.5 – 2.0 m2 . Het gewicht van de huid, inclusief het onderhuids bindweefsel is 15-20 kg. Wist je dat bijna 2 miljoen mensen een huidaandoening hebben? De huidtherapeut doet er alles aan om klachten aan de huid of door een huidaandoening te verminderen, oplossen of te voorkomen. Het werkveld van de huidtherapeut kan dan medisch als ook cosmetisch zijn.

Het doel van huidtherapie is het opheffen, voorkomen of verminderen van een stoornis, beperking en/of handicaps ten gevolge van een cosmetisch huidprobleem of huidaandoening. Medische indicaties zoals vochtophopingen, acne, overbeharing, littekens of brandwonden en cosmetische indicaties zoals couperose, beenvaten, pigmentvlekken en huidveroudering behandelen wij bij Derm Medic manueel, met therapeutische producten, instrumenten of apparatuur.

Onderzoek en behandeling

Sinds de directe toegankelijkheid heb je niet langer een verwijzing van een arts of specialist nodig. Bij de eerste afspraak vind een intake gesprek plaats. Intakes zijn bij Derm Medic altijd gratis.

Tijdens dit gesprek bespreken we je wensen en huidprobleem. Daarna volgt een onderzoek waarbij de huidtherapeut specifiek naar je huid gaat kijken. Wanneer jouw wens of huidprobleem een indicatie is voor huidtherapie worden de mogelijkheden voor behandeling besproken en een behandelplan opgesteld. Ook geven wij advies om herhaling en/of verergering te voorkomen.

Derm Medic heeft de volgende behandelmogelijkheden:

Medische behandelingen:

 • Laserontharing en elektrische epilatie
 • Acnetherapie: microneedling, peelings, laser.
 • Camouflagetherapie
 • Oedeemtherapie
 • Littekentherapie
 • LPG endermologie bij lymf/lipoedeem
 • Aanmeten therapeutische elastische steunkousen
 • Aanmeten andere hulpstukken
 • Borstontsteking, na/tijdens borstvoeding

Cosmetische behandelingen:

 • Vaatlaserbehandeling
 • Pigmentbehandeling
 • Huidverjonging en versteviging
 • Huidverbetering
 • Laserontharing
 • LPG endermologie
 • Chemische peels
 • Goedaardige huidtumoren verwijderen

Huidtherapeuten van Derm Medic

Daniëlle Arends-Hessling: Huid- & oedeemtherapeut en eigenaresse van Derm Medic

Van jongs af aan ben ik al met de huid bezig. Ging met mijn moeder mee naar de schoonheidsspecialiste en lag daar op mijn 14e zelf al in de stoel. Uiteindelijk ben ik zelf de opleiding schoonheidsspecialiste gaan doen. Ik wilde toch meer diepgang wat de huid betreft en ben door gaan studeren voor Huidtherapie. Begin 2011 heb ik mijn opleiding Huidtherapie succesvol afgerond aan de Hogeschool te Utrecht!

Na eerst 3 jaar werkervaring op gedaan te hebben in verschillende praktijken en klinieken ben ik voor mezelf gestart. Een eigen praktijk was een droom, op 6 januari 2014 is Derm Medic geboren! De praktijk is uitgegroeid tot een bekende praktijk voor huid- & oedeemtherapie binnen de Bollenstreek.
Het team is uitgebreid met 2 leuke en bovenal professionele huidtherapeuten.

U bent altijd welkom voor vragen, advies en behandelingen.

Daniëlle Arends-Hessling

Miranda Geerlings: Huid- & oedeemtherapeut

Hoi, Ik ben Miranda en ik werk full-time als huid- en oedeemtherapeut Bij Derm Medic. Momenteel ben ik ruim 2 jaar aan het werk in de praktijk en ben vooral te vinden op locatie Hillegom, maar je zult mij ook tegenkomen op de dinsdag in Sassenheim. In de praktijk doe ik veel met betrekking tot oedeemtherapie maar daarnaast kunt u ook bij mij terecht voor alle overige huid- en laserbehandelingen.

Ik werk met veel plezier in deze praktijk omdat het een kleine knusse praktijk is waar je veel persoonlijk contact hebt met de cliënten. Daarnaast werk ik nauw samen met Danielle en Marije waardoor we altijd het beste kunnen bieden voor de cliënt. Tot snel in de praktijk!

Marije Soonius: Huid- & oedeemtherapeut

Hoi, ik ben Marije 24 jaar en werkzaam als huid- & oedeemtherapeut bij Derm Medic. Al vanaf jongs af aan heb ik een passie voor de huid en de verzorging hiervan, de keuze om huidtherapie te gaan studeren was dan ook snel gemaakt. Ik vind het leuk om mensen te verblijden met de zichtbare verbeteringen aan hun huid. Daarnaast hou ik van creatief bezig zijn en kan ik mijn creatieve kant verwerken in de social media accounts van Derm Medic. Mij zie je vooral op locatie Sassenheim, hier hou ik mij bezig met huid- en laserbehandelingen.

Op de vrijdagen werk ik in Hillegom waar ik vooral oedeem en LPG behandelingen geef. Ik haal iedere dag weer nieuwe uitdagingen uit mijn werk door de afwisseling in behandelingen en diversiteit in patiënten. Dit geeft mij energie en daarom is geen werkdag voor mij saai. Tot snel in de praktijk!

Meer informatie of vragen? Neem contact met ons op of maak een afspraak voor een gratis intake. Tijdens deze intake kunnen we samen met jou de behandelmogelijkheden bekijken. Voor sommige behandelingen is er een vergoeding vanuit de zorgverzekering, dit kunnen wij ook samen met jou bekijken tijdens het intakegesprek.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

Recente berichten
0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?