Behandeling van pigment

 In Pigment

Regelmatig komen wij in de praktijk hyperpigmentatie tegen, bij zowel mannen als vrouwen. Maar wat is er nou te doen aan die vervelende pigmentvlekken? En kunnen ze voorkomen worden? Lees nu snel deze blog verder om antwoord te krijgen op deze vragen.

Pigment vlekken in het gezicht zien we meestal bij blanke huidtypes en mensen die graag in de zon zitten, oftewel zonaanbidders. Hoe langer en vaker je in jeugdjaren onbeschermd in de zon komt, hoe groter de kans dat je na je 30e een vlekkerige huid krijgt. Eén zonverbranding kan al genoeg zijn om deze vlekken acuut uit te lokken. Daarnaast is het ook genetisch bepaald hoeveel last je hiervan krijgt, denk  hierbij aan sproeten, huidskleur aantal moedervlekken.

Welke behandelmogelijkheden zijn er?

  • Peelings

Met de chemische peelings van Lira kan het pigment in de huid worden opgelicht. Een belangrijk ingrediënt van deze peels is melkzuur. Melkzuur heeft de eigenschap om hyperpigmentaties op te lichten en reguleert de productie van melanine.

  • Ultra VPL Lasertherapie

Ultra VPL Plus penetreert de lichtbundel in de huid en wordt door het pigment in de pigmentvlek opgenomen. Door deze opname wordt de cel kapot gemaakt en het pigment verpulverd. Het lichaam ruimt dit vervolgens zelf op. Ultra VPL Plus kan alleen pigment in de opperhuid verwijderen, zoals ouderdomsvlekken.

Pigmentvlekken die ontstaan zijn door hormonen, zoals door de pil of zwangerschap of verheven gepigmenteerde vlekjes, kunnen niet behandeld worden met de Ultra VPL Plus.

  • Huidverzorging producten

Naast de behandelingen die uitgevoerd kunnen worden is het onderhoudt doormiddel van producten ook heel belangrijk. De juiste producten voorkomen pigmentvlekken en behouden het resultaat van de behandelingen. Wij hebben verschillende producten van Tebiskin en Lira speciaal voor huidtypes met pigmentvlekken, of die gevoelig zijn voor pigment.

Is het pigment definitief weg?

Het pigment kan in de loop der jaren helaas altijd langzaam weer terug komen. Dit komt omdat de pigmentvlekken vaak tot de diepere huidlagen treden en langzaam weer op kunnen komen onder invloed van de zon. Om dit te voorkomen is het belangrijk om een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger te gebruiken. Zo voorkom je niet alleen uitbreiding van bruine vlekken, maar ook huidkanker en versnelde huidveroudering in de vorm van rimpels.

Maak nu snel een afspraak voor een gratis intake om je te laten adviseren over behandelingen en producten bij pigment.

Telefoon: 0252-82300

Email: info@dermmedic.nl

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

Recente berichten
0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?