Doel coagulatie

Last van vervelende verheven plekjes? Wij helpen u daar vanaf! Het doel van coaguleren is het opheffen of verwijderen van oneffenheden op de huid.

dag2.12

Voorafgaand aan de behandeling

Tijdens het eerste consult stellen wij een behandelplan op met daarin een schatting van het aantal behandelsessies dat u nodig heeft. Daarna wordt de behandelmethode gekozen waarmee de huidoneffenheden zullen worden verwijderd. Tevens zullen er foto’s worden gemaakt om goed het voor-na resultaat te kunnen bekijken.

Zapper

Met deze methode worden de goedaardige huidaandoeningen voorzichtig weggebrand die boven het huidniveau uitsteken. Er blijft een klein brandwondje over dat in het gezicht meestal binnen 10 dagen geneest. Op andere plekken kan het tot 3 weken duren. Let op: korstjes niet afscrubben of eraf trekken: ze vallen er vanzelf af!

Curette

Dit word voornamelijk ingezet bij ouderdomswratten middels het afschrapen van de wrat. De wratten liggen zo oppervlakkig op de opperhuid, dat er na deze behandeling maar een heel oppervlakkig schaafwondje blijft, dat in één a twee weken volledig geneest zonder littekens achter te laten.

De behandeling

Voor het behandelen zal de huid worden ontsmet met huiddesinfectans. De behandeling kan gevoelig zijn maar is snel gebeurt. Na de behandeling wordt de huid weer ontsmet en zal naar wens een coolingspray kunnen worden aangebracht. De behandelde plekjes worden verder droog gelaten zodat er een korstje op kan onstaan.

Na de behandeling

Voor een sneller herstel kunt u de huid insmeren met Cicaplast van La Roche Posay. Bescherm de huid na behandeling met zonnebrandfactor SPF 30 of 50 (afhankelijk van uw huidtype) om verkleuringen als hyperpigmentatie of hypopigmentatie te voorkomen. Tot 3 weken na de behandeling mag u niet zonnebaden (ook geen zonnebank). Bruin-zonder-zon producten kunt u na 2 dagen gebruiken.

Let op! Als u langer dan 2 dagen na de behandeling nog steeds een branderig gevoel ervaart, neem dan contact met ons op.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?