Doel LPG endermologie

Endermologie inzetten bij een cosmetische indicatie is vooral om het metabolisme aan te pakken. De zuigende werking van het apparaat gecombineerd met de rolmassage zorgen ervoor dat de vetzuren uit de vetcellen vrijkomen. Hierdoor neemt het volume af en vindt er een beter doorbloeding plaats waardoor de zuren sneller kunnen worden afgevoerd.

Daarnaast zorgt het voor de aanmaak van collageen en elastine, dit zorgt voor vermindering van rimpels, huidverslapping en geeft de huid een gezonde kleur.

Voorafgaand aan de LPG behandeling

Voorafgaand aan de behandeling zal een uitgebreide intake plaatsvinden, tijdens deze intake wordt gekeken naar het behandelgebied en zal deze beoordeeld worden. Er zal een behandelplan worden opgesteld met daarin de te verwachten resultaten en behandeldoelen beschreven.

De LPG behandeling

Voor optimaal resultaat zijn meerdere LPG behandelingen nodig. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel soepeler en de structuur van de huid gaat er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Afhankelijk van de doelstelling, behandelindicatie en de huidconditie wordt de behandelfrequentie vastgesteld – meestal zes tot tien behandelingen.

De LPG behandeling in het gelaat voelt zeer ontspannen aan, het is niet pijnlijk. Voor de behandeling zal de huid eerst goed gereinigd worden en na de behandeling wordt een voedende crème aangebracht.

Na de LPG behandeling

Na de eerste LPG behandeling is het resultaat al voelbaar en zichtbaar, de huid is goed doorbloed en heeft een gezonde kleur. Ook na de behandeling blijft je huid nog 1 à 2 dagen doorwerken. Het verdrijven van overtollig vocht is hierbij duidelijk merkbaar. Na zes Endermologie behandelingen kun je het resultaat niet alleen voelen, maar ga je het ook duidelijk zien! Je ziet dat eventuele vetophopingen, verslappingen, striae of cellulite aanzienlijk zijn verminderd. Om hardnekkig vet blijvend te laten verminderen en de huid te verstevigen, is het nodig om minimaal één keer per maand terug te komen om het mooiste resultaat te behouden.

Productadvies

Na de behandeling zal de huidtherapeut bespreken welke cosmetica het beste is voor de huid op dit moment. Wij gebruiken hiervoor producten die we goed kennen, zodat we weten wat de uitwerking ervan is op de huid. Het is voor ons prettig als de patiënt deze producten gaat gebruiken zodat wij ook kunnen ondersteunen en aanpassen wanneer de cosmetica niet aan de verwachtingen voldoet. Hiervoor gebruiken wij de merken La Roche-Posay, Tebiskin en Lira. Soms voegen wij nog extra producten toe zoals Gladskin of een camouflageproduct van Lycogel.

Over het algemeen worden behandelingen voor acne wel vergoed en producten niet. Kijk bij tarieven.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

Doel dieptereiniging

Het doel van de dieptereiniging is het verwijderen van verstoppingen zoals mee-eters (comedonen) en gerstekorrels zodat deze niet kunnen gaan ontsteken en voor verdere schade zorgen. Tevens kunnen ontstekingen worden leeggehaald, zodat deze sneller gaan genezen.

Voorafgaand aan de dieptereiniging

Voorafgaand aan een dieptereiniging is het belangrijk dat een intakegesprek heeft plaatsgevonden zodat de huidtherapeut weet wat voor cosmetica thuis wordt gebruikt en of er medicatie gebruikt wordt. Verder hoeven er geen speciale verrichtingen worden gedaan voorafgaand aan de behandeling.

De dieptereiniging

Tijdens de dieptereiniging wordt de huid schoongemaakt van make-up en vuil met een door de huidtherapeut gekozen reiniging. Daarna begint het ledigen, het verwijderen van de verstoppingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een steriele naald. Het ledigen van de verstoppingen doen we manueel, dat wil zeggen met de handen. Dit kan soms gevoelig zijn. Daarna wordt de huid verzorgt en indien gewenst kan er een (actief) masker gebruikt worden. Verder is het mogelijk dat we de huid camoufleren.

Na de dieptereiniging

Na de dieptereiniging kan de huid rood zijn. Dit kan enkele uren en zelfs tot de volgende dag aanhouden. Bij een huid die nog niet eerder behandeld is kan het zo zijn dat de acne eerst lijkt te verergeren. Dit is alleen bij de eerste behandelingen zo. Het is belangrijk om thuis de huid goed te verzorgen om nieuwe verstoppingen zoveel mogelijk te voorkomen. Na het doen van een dieptereiniging of wanneer de dieptereiniging voor niet voldoende resultaat zorgt kan er een chemische peeling uitgevoerd worden.

Productadvies

Na de behandeling zal de huidtherapeut bespreken welke cosmetica het beste is voor de huid op dit moment. Wij gebruiken hiervoor producten die we goed kennen, zodat we weten wat de uitwerking ervan is op de huid. Het is voor ons prettig als de patiënt deze producten gaat gebruiken zodat wij ook kunnen ondersteunen en aanpassen wanneer de cosmetica niet aan de verwachtingen voldoet. Hiervoor gebruiken wij de merken La Roce-Posay, Tebiskin en Lira. Soms voegen wij nog extra producten toe zoals Gladskin of een camouflageproduct van Lycogel.

Over het algemeen worden behandelingen voor acne wel vergoed en producten niet. Kijk bij tarieven.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?