Wat is huidveroudering?

Onder huidveroudering wordt alles verstaan wat we zien bij een oudere huid; verslapping van de huid en (fijne) lijntjes. We merken het allemaal maar we zien het liever niet. Wist je dat de conditie van de huid al langzaam achteruit gaat vanaf het 25e levensjaar? Gelukkig kunnen wij hier wat aandoen om dit tegen te gaan!

Hoe ontstaat huidveroudering?

Er zijn veel verschillende factoren die een rol spelen, zoals erfelijkheid, zongedrag en het onderhoud van de huid. De belangrijkste facetten die een huid jong houden zijn collageen, elastine en het metabolisme van de huid (het stofwisselingsproces).

Door de zon maar ook door bijvoorbeeld het eten van suikers verstarren collageenvezels waardoor ze minder flexibel zijn en kunnen breken. Hierdoor verliest de huid zijn stevigheid. Vaak is dit een onomkeerbaar proces. Ook de hoeveelheid elastine neemt af waardoor de huid zijn flexibiliteit kwijt raakt.

Om collageen en elastine weer aan te maken is een goed metabolisme van de huid nodig. De vertraging van dit proces begint al vanaf het 25e levensjaar. De huid wordt een beetje lui en gaat minder hard zijn best doen. Door de verminderde aanmaak van huidcellen wordt de huid dunner en de beschadigingen die een huid oploopt herstellen hierdoor niet of minder snel. Ook het onderhuids vetweefsel wordt dunner waardoor de huid minder ‘vol’ en veerkrachtig wordt.

Kan huidveroudering behandeld worden?

Huidveroudering kan goed behandeld worden door de huidtherapeut. Wij kunnen de tijd niet terugdraaien, maar wel de huid op de juiste manier stimuleren, zodat die zich weer jonger gaat gedragen. Lees meer over de behandeling van huidveroudering. Daarnaast adviseren wij actieve producten voor thuisbehandeling die bij uw huidtype en wensen passen van Lira en Tebiskin.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?