Doel elektrische epilatie

Elektrisch ontharen is het permanent verwijderen van ongewenst haar op uw lichaam door middel van elektrische epilatie. Bij deze methode wordt elk haartje individueel verwijderd aan de hand van een flinterdunne naald en stroompulsjes. De naald wordt in het haarzakje gestoken en geeft vervolgens een elektrische stroompuls van enkele seconden (afhankelijk van het haartype). Het haarzakje wordt door de stroom vernietigd waardoor er geen haar meer uit kan groeien.

We kiezen voor elektrische epilatie wanneer de haren licht van kleur zijn, om in aanmerking te komen voor laserontharing moeten de haren pigment bevatten.

Het doel van de behandeling is dus het definitief verwijderen van ongewenste haargroei.

Voorafgaand aan de behandeling

Het is noodzakelijk dat de huidtherapeut de haren kan zien tijdens de behandeling. Daarom is het van belang dat u zich minimaal vier dagen voorafgaand aan de behandeling niet scheert of knipt. Ook epileren, harsen of de touwtjesmethode gebruiken vlak voor de behandeling maakt de behandeling niet mogelijk. Zorg ervoor dat de haren lang genoeg zijn om met een pincet te pakken.

De behandeling

De huidtherapeut reinigt uw huid en bespreekt welke haren aangepakt gaan worden. Met het ontharingsapparaat wordt via een klein steriel naaldje een stroomstootje naar het haarzakje gestuurd. Door dit stroomstootje komt warmte vrij en gaat het haarzakje kapot. Wanneer het haarzakje vernietigd is, krijgt de haar geen voeding meer en kan deze dus ook niet meer groeien.

Tijdens het behandelen kan het elektrisch ontharen een warm gevoel geven, het is echter niet pijnlijk en goed te verdragen. Het haarzakje heeft een opening in de huid, dus we hoeven niet in de huid te prikken. De omringende huid blijft intact.

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan uw huid rood zijn of lichtelijk gezwollen aanvoelen. Een aantal uur na de behandeling zou uw huid er normaal uit moeten zien. Het kan zijn dat u korstjes overhoudt aan het elektrisch ontharen. Het is erg belangrijk dat u die korstjes rustig laat zitten en er niet aan gaat krabben. Zo voorkomt u dat uw huid beschadigd raakt.

Tussen de behandelingen door raden wij aan om een goede zonnebrand te gebruiken voor uw huid (minimaal factor 30 of 50) en niet te harsen of epileren in het te behandelen gebied.

Vergoeding? elektrische epilatie in het gelaat wordt voor vrouwen in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit is het afhankelijk van een aanvullend verzekeringspakket. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?