Doel behandeling

Het doel van compressie is om de tijdens de manuele lymfdrainage (MLD) behandeling verkregen oedeemreductie te handhaven. Daarna heeft compressie als doel die verkregen volumevermindering tussen twee behandeling te behouden. Compressietherapie wordt daarom bij voorkeur in combinatie met MLD gegeven.

Welke vorm van compressie er wordt gebruikt, hangt af van het soort oedeem, de conditie van de patiënt en de behandelingsfase.

Voorafgaand aan de behandeling

Voor de eerste behandeling krijgt u een intakegesprek en zullen er foto’s gemaakt worden. Deze zullen worden gebruikt om het resultaat van de behandelingen in kaart te brengen. Ook zullen er metingen gedaan worden om na verloop van tijd te kunnen bepalen wat het effect van de behandelingen is.

De behandeling

De behandeling begint met het aanbrengen van een dun katoenen buisverband. Dit beschermt de huid tegen irritatie. Daarna wordt polstermateriaal als watten of pelotten aangebracht om de huid te beschermen en de druk van de zwachtels te beïnvloeden. Tot slot volgen de zwachtels. Vaak worden er twee zwachtels over elkaar aangebracht in tegengestelde richting om de drukverdeling te optimaliseren. Afhankelijk van de indicatie en persoonlijke omstandigheden kiezen wij de meest geschikte zwachtels voor u.

Na de behandeling

In de voorschriften die u bij het zwachtelen uitgereikt krijgt, leest u hoe u de zwachtels het beste reinigt en onderhoudt. Wij adviseren u deze voorschriften goed door te nemen.

Voor een optimale werking van de zwachtels is het belangrijk te blijven bewegen om zo de spierpomp te activeren.

Wij adviseren u rekening te houden met uw schoenen, te nauw schoeisel past mogelijk niet meer na het zwachtelen.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?