Doel microneedling

Bij littekens is het doel vaak als volgt:

  • Aanmaak collageen en elastine
  • Verbetering structuur
  • Verfraaien litteken

Door kleine gaatjes te maken in de huid wordt de huid “gefopt” dat hij kapot is. In werkelijkheid zijn de gaatjes heel snel weer dicht maar wordt de huid wel gestimuleerd om meer collageen en elastine aan te maken waardoor bovenstaande doelen behaald kunnen worden met de microneedling behandeling. Afhankelijk van het soort litteken kan het resultaat verschillen.

Voorafgaand aan de microneedling

Wanneer de huid gevoelig is voor de aanmaak van pigment is het verstandig om een pigment remmend product te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat het litteken minimaal 2 maanden genezen is en niet fel rood/roze ziet.

Het kan zijn dat de huidtherapeut adviseert om voorafgaand aan de behandeling een verdovende zalf te halen bij de huisarts. Dit ligt aan de indicatie en de pijngevoeligheid. Het is bij littekens vaak prettig en het kan het comfort tijdens de behandeling bevorderen.

De microneedling behandeling

Tijdens de behandeling wordt de huid schoongemaakt van vuil. De steriele naaldjes worden slechts één behandeling gebruikt. Daarna wordt de huid ontsmet met 70% alcohol en kan de microneedling beginnen. De huidtherapeut kiest een serum uit welke op de huid wordt aangebracht zodat de Dermicapen gemakkelijk over de huid glijdt.

Een veel gekozen serum bij de SkinPen behandeling bij littekens is de RevitalZon:

“Revitaliseert en verhoogt de huidweerstand, verbetert de elasticiteit en glans. Is rijk aan vitamine C, bevordert celvernieuwing, houdt de huid gehydrateerd, helpt vroegtijdige rimpels te corrigeren, maakt onvolkomenheden minder zichtbaar. “

Het LiftingZon serum wordt ook vaak gebruikt:

“De werkzame stoffen zorgen voor een onmiddellijk verstevigend effect op de huid, door de fibroblasten samen te trekken en de aanmaak van collageen te stimuleren. Het resultaat is een vermindering van rimpels, verbetering van de stevigheid van de huid en vergroting van de elasticiteit.”

Bij een in de huid liggend litteken wordt ook het HA-repair ampul geadviseerd:

“Hyaluronzuur speelt een belangrijke rol in de natuurlijke hydratatie van de huid. Het gebruik van hyaluronzuur is zeer belangrijk voor een niet-vitale huid, omdat het naast vocht inbrengende, ook beschermende eigenschappen bevat die de huid onmiddellijke zachtheid en elasticiteit geven. Daarnaast heeft HA-Repair een sterke regeneratieve en helende werking vanwege de fibroblastische eigenschappen die het huidherstel versnellen.”

De naalddiepte verschilt van 0,25 mm tot 2,5 mm diep. Dit kan per gebied ingesteld worden rekening houdend met de huid, het huidgebied en het gewenste resultaat. Op littekens wordt vaak zeer diep behandeld, omdat de naaldjes door het littekensweefsel moeten gaan. De behandeling kan als gevoelig of pijnlijk ervaren worden. Het voelt soms schurend, branderig en vaak warm aan.

De huid kan daarna kort gekoeld worden waarna een zuurstof inbrengende crème en zonnebrandcrème wordt aangebracht. De huid kan gecamoufleerd worden met Lycogel.

Na de behandeling

De huid zal rood zijn en warm aanvoelen. Dit kan enkele uren tot een dag aanhouden. Het is niet verstandig om producten met alcohol of parfum te gebruiken voor de komende 48 uur. Ook wordt afgeraden om binnen 48 uur naar een sauna te gaan, intensief te sporten of naar het zwembad te gaan.

Het resultaat van de microneedling is pas na 3 maanden echt zichtbaar, omdat de behandeling lang doorwerkt in de huid. De behandeling wordt gemiddeld 5 keer uitgevoerd met een interval van 3 tot 6 weken.

Microneedling voor littekens wordt meestal niet vergoed. Kijk bij tarieven.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?