Doel microneedling

Bij acne (littekens) is het doel vaak als volgt:

  • Verminderen talgproductie
  • Aanmaak collageen en elastine
  • Vermindering littekens
  • Verfijnen poriën

Wanneer de huid nog ontstekingen bevat kan de microneedling niet uitgevoerd worden maar kan beter gekozen worden voor een chemische peeling. Voor het verminderen van acnelittekens is microneedling de beste methode.

Door kleine gaatjes te maken in de huid wordt de huid “gefopt” dat hij kapot is. In werkelijkheid zijn de gaatjes heel snel weer dicht maar wordt de huid wel gestimuleerd om meer collageen en elastine aan te maken waardoor bovenstaande doelen behaald kunnen worden met de microneedling behandeling.

Voorafgaand aan microneedling

De behandeling microneedling slaat het beste aan wanneer de huid voor behandeld is met chemische peelings of cosmetica waar retinol of zuren in zitten. Wanneer de huid gevoelig is voor de aanmaak van pigment is het verstandig om een pigment remmend product te gebruiken.

Het kan zijn dat de huidtherapeut adviseert om voorafgaand aan de behandeling een verdovende zalf te halen bij de huisarts. Dit ligt aan de indicatie en de pijngevoeligheid. Het is niet noodzakelijk maar kan het comfort tijdens de behandeling bevorderen.

De microneedling behandeling

Tijdens de behandeling wordt de huid schoongemaakt van vuil en make-up. De steriele naaldjes worden slechts één behandeling gebruikt. Daarna wordt de huid ontsmet met 70% alcohol en kan de microneedling beginnen. De huidtherapeut kiest een serum uit welke op de huid wordt aangebracht zodat de Dermicapen gemakkelijk over de huid glijdt.

Het meest gekozen serum bij de Dermicapen behandeling bij acne is de AcneZon:

Werkt tegen acne, vermindert en reguleert de talgproductie. Verwijdert dode huidcellen en bacteriën. Activeert bovendien de productie van nieuw collageen en elastine en herstelt daardoor atrofische littekens of putjes veroorzaakt door acne; geeft de huid weer een gezond uiterlijk en gezonde tint.

De naalddiepte verschilt van 0,25 mm tot 2,5 mm diep. Dit kan per gebied ingesteld worden rekening houdend met de huid, het huidgebied en het gewenste resultaat. De Dermicapen kan dicht langs de ogen, de mond en in de neusvleugels gebruikt worden. Het is ook mogelijk om alleen het aangedane gebied te behandelen. De behandeling kan als gevoelig of pijnlijk ervaren worden. Het voelt soms schurend, branderig en vaak warm aan.

De huid kan daarna kort gekoeld worden waarna een zuurstof inbrengende crème en zonnebrandcrème wordt aangebracht. De huid kan gecamoufleerd worden met Lycogel.

Na de microneedling behandeling

De huid zal rood zijn en warm aanvoelen. Dit kan enkele uren tot een dag aanhouden. Het is niet verstandig om producten met alcohol of parfum te gebruiken voor de komende 48 uur. Tevens wordt afgeraden om binnen 48 uur naar een sauna te gaan, intensief te sporten of naar het zwembad te gaan.

In enkele gevallen kan de huid gaan schilferen, dit gebeurt meestal 2 a 3 dagen na de behandeling tot maximaal 1 week na de behandeling.

Het resultaat van de microneedling is pas na 3 maanden echt zichtbaar, omdat de behandeling lang doorwerkt in de huid. De behandeling wordt gemiddeld 5 keer uitgevoerd met een interval van 3 tot 6 weken.

Productadvies

Doordat de huid slecht gestimuleerd wordt en zelf aan het werk moet na de behandeling is het aan te raden de huid te ondersteunen met producten thuis. Wij raden Lira aan omdat hier veel actieve werkstoffen inzitten die net als microneedling de celdeling en aanmaak van collageen en elastine bevorderen.

Microneedling op acnelittekens kan vergoed worden onder acnetherapie. Kijk bij tarieven

Over het algemeen worden behandelingen voor acne wel vergoed en producten niet. Kijk bij tarieven.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?