Doel microneedling

Bij Derm Medic huidtherapie voeren wij microneedling behandelingen uit met de Dermicapen. Deze pen bevat 11 steriele naaldjes welke snel op en neer gaan in de huid in verschillend instelbare dieptes. Op deze manier kunnen we alle huidgebieden nauwkeurig behandelen. Daarnaast wordt tijdens de behandeling een serum aangebracht welke de behandeling ondersteund en versterkt.

Bij huidveroudering is het doel vaak als volgt:

  • Aanmaak collageen en elastine
  • Vermindering fijne lijntjes
  • Verfijnen poriën
  • Verstevigen van de huid

Door kleine gaatjes te maken in de huid wordt de huid “gefopt” dat hij kapot is. In werkelijkheid zijn de gaatjes heel snel weer dicht maar wordt de huid wel gestimuleerd om meer collageen en elastine aan te maken waardoor bovenstaande doelen behaald kunnen worden met de microneedling behandeling.

Voorafgaand aan de microneedling behandeling

De behandeling met microneedling slaat het beste aan wanneer de huid voor behandeld is met chemische peelings of cosmetica waar retinol of zuren in zitten. Wanneer de huid gevoelig is voor de aanmaak van pigment is het verstandig om een pigment remmend product te gebruiken.

Het kan zijn dat de huidtherapeut adviseert om voorafgaand aan de behandeling een verdovende zalf te halen bij de huisarts. Dit ligt aan de indicatie en de pijngevoeligheid. Het is niet noodzakelijk maar kan het comfort tijdens de behandeling bevorderen.

De behandeling

Tijdens de behandeling wordt de huid schoongemaakt van vuil en make-up. De steriele naaldjes worden slechts één behandeling gebruikt. De huidtherapeut kiest een serum uit welke op de huid wordt aangebracht zodat de Dermicapen gemakkelijk over de huid glijdt. Daarna wordt de huid ontsmet met 70% alcohol en kan de microneedling beginnen.

Het meest gekozen serums bij de Dermicapen behandeling bij huidverbetering is de RevitalZon:

Revitaliseert en verhoogt de huidweerstand, verbetert de elasticiteit en glans. Is rijk aan vitamine C, bevordert celvernieuwing, houdt de huid gehydrateerd, helpt vroegtijdige rimpels te corrigeren, maakt onvolkomenheden minder zichtbaar.

Het LiftingZon serum wordt ook vaak gebruikt:

De werkzame stoffen zorgen voor een onmiddellijk verstevigend effect op de huid, door de fibroblasten samen te trekken en de aanmaak van collageen te stimuleren. Het resultaat is een vermindering van rimpels, verbetering van de stevigheid van de huid en vergroting van de elasticiteit.

Voor een echte boost van de huid wordt gekozen een van de serums te combineren met een Hyalurzonzuur HA-repair ampul:

Hyaluronzuur speelt een belangrijke rol in de natuurlijke hydratatie van de huid. Het gebruik van hyaluronzuur is zeer belangrijk voor een niet-vitale huid, omdat het naast vocht inbrengende, ook beschermende eigenschappen bevat die de huid onmiddellijke zachtheid en elasticiteit geven. Daarnaast heeft HA-Repair een sterke regeneratieve en helende werking vanwege de fibroblastische eigenschappen die het huidherstel versnellen.

De naalddiepte verschilt van 0,25 mm tot 2,5 mm diep. Dit kan per gebied ingesteld worden rekening houdend met de huid, het huidgebied en het gewenste resultaat. De Dermicapen kan dicht langs de ogen, de mond en in de neusvleugels gebruikt worden. Het is ook mogelijk om alleen het aangedane gebied te behandelen. De behandeling kan als gevoelig of pijnlijk ervaren worden. Het voelt soms schurend, branderig en vaak warm aan.

De huid kan daarna kort gekoeld worden waarna een zuurstof inbrengende crème en zonnebrandcrème wordt aangebracht. De huid kan gecamoufleerd worden met Lycogel.

Na de behandeling

De huid zal rood zijn en warm aanvoelen. Dit kan enkele uren tot een dag aanhouden. Het is niet verstandig om producten met alcohol of parfum te gebruiken voor de komende 48 uur. Tevens wordt afgeraden om binnen 48 uur naar een sauna te gaan, intensief te sporten of naar het zwembad te gaan.

In enkele gevallen kan de huid gaan schilferen, dit gebeurt meestal 2 a 3 dagen na de behandeling tot maximaal 1 week na de behandeling.

Het resultaat van de microneedling is pas na 3 maanden echt zichtbaar, omdat de behandeling lang doorwerkt in de huid. De behandeling wordt gemiddeld 5 keer uitgevoerd met een interval van 3 tot 6 weken.

Productadvies

Doordat de huid slechts gestimuleerd wordt en zelf aan het werk moet na de behandeling is het aan te raden de huid te ondersteunen met producten thuis. Wij raden Lira en Tebiskin aan omdat hier veel actieve werkstoffen inzitten die net als microneedling de celdeling en aanmaak van collageen en elastine bevorderen. Daarnaast is het aan te raden om thuis een product te gebruiken met hyaluronzuur.

Microneedling voor huidverbetering wordt niet vergoed. Kijk bij tarieven.

Over het algemeen worden behandelingen voor acne wel vergoed en producten niet. Kijk bij tarieven.

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.

0
×

Hallo!

Klik hieronder om direct met een van onze collega's te Whatsappen. Of stuur ons een e-mail naar info@dermmedic.nl

× Hoe kan ik je helpen?