Doel oedeemtherapie

Oedeem kan op verschillende manieren ontstaan en chronisch zijn of tijdelijk. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden. Vaak worden deze met elkaar gecombineerd. Het behandeltraject verschilt per persoon en zal voorafgaand aan de therapie met u besproken worden. Klik op de behandeling voor meer specifieke informatie.

Wij werken voor oedeemtherapie vaak samen met thuiszorgorganisaties en huisartsen en met fysiotherapeuten voor beweging.

Behandelingsmogelijkheden

Ambulante compressie therapie

Zwachtelen is een vorm van ambulante compressie therapie en is altijd de 1e stap bij oedeemtherapie. Wij werken naast traditionele zwachtels en Coban zwachtels ook met de VaroCare van Varodem.

Manuele lymfdrainage

Manuele lymfdrainage is een lichte massage welke het lymfsysteem stimuleert om meer vocht af te voeren. Wanneer het vocht stijf is, fibrose, is het noodzakelijk om dit los te maken. Dit is een goede aanvulling bij alle vormen van oedeemtherapie en kan ook thuis uitgevoerd worden.

Lymftape

Kinesiologisch tape zorgt voor een micromassage tot 24 uur per dag en kan bij veel vormen van oedeem ingezet worden voor een intensieve vorm van therapie zonder veel tijd investering.

Deep oscillation

De deep oscillation zorgt op celniveau voor trillingen en brengt op die manier beweging in het weefsel zodat lymfvocht beter afgevoerd kan worden.

Therapeutische elastische kousen

Therapeutische elastische kousen, ook wel steunkousen, zijn na het zwachtelen de volgende stap in oedeemtherapie. De kous behoud het resultaat en voorkomt dat ledematen door de dag heen opzwellen. Daarnaast zorgen ze voor minder vermoeide benen en een betere doorbloeding. Wij meten voornamelijk kousen aan van Medi en Varodem maar andere merken kunnen ook geleverd worden.

LPG endermologie

Wij zien goede resultaten bij patiënten die last hebben van oedeem, lipoedeem en/of fibrose. Dankzij de intensieve bindweefselmassage wordt zoals gezegd de doorbloeding sterk bevorderd, vetophopingen worden los gemasseerd en gezien het feit dat de doorbloeding sterk op gang komt door deze massage, worden de afvalstoffen direct versneld afgevoerd.

Als huidtherapeut passen wij het LPG apparaat steeds vaker toe in combinatie met onze oedeemtherapie, met groot succes!

Derm Medic staat voor u klaar

Bekijk onze behandelingen of neem gerust contact met ons op.